AZ Bereikt Halve Finale KNVB Beker Ten Koste Van Roda JC
26 januari 2014
in Nieuws

KERKRADE – AZ is dinsdagavond 21 januari 2014 doorgedrongen tot de halve finale van de KNVB Beker. De ploeg van trainer Dick Advocaat won in Kerkrade met 0-2 van Roda JC.

De regerend bekerhouder kwam na iets meer dan een half uur spelen op voorsprong, door een eigen doelpunt van Roda JC-verdediger Bart Biemans. Een hoekschop van Roy Beerens belandde bij AZ-verdediger Jan Wuytens. De inzet van de Belg verdween via zijn landgenoot Biemans in het doel.

In de tweede helft moest Roda JC met tien man verder, nadat Kristián Németh een rode kaart kreeg vanwege hevige protesten aan het adres van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Twee minuten na de uitsluiting van Németh deelde Aron Jóhannsson namens AZ de genadeslag uit, door de tweede Alkmaarse treffer van de avond binnen te schieten.