Uitslagen Derde Ronde KNVB Beker Seizoen 2013-2014
03 november 2013
in Nieuws

ZEIST – De derde ronde van de KNVB Beker heeft voor enkele verrassingen gezorgd. Op dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 oktober 2013 gingen onder meer IJsselmeervogels, Roda JC en Excelsior door naar de achtste finales.

Dat deden zij ten koste van respectievelijk FC Emmen, PSV en Go Ahead Eagles.

Dinsdag 29 oktober 2013: IJsselmeervogels verslaat FC Emmen

IJsselmeervogels heeft in de derde ronde van de KNVB Beker voor een stunt gezorgd door FC Emmen uit te schakelen. In Stadion Meerdijk in Emmen won de topklasser dinsdag 29 oktober 2013 met 3-2.

In eerste instantie leek er weinig aan de hand voor de nummer zes van de Jupiler League. Via doelpunten van Alexander Bannink en Quenten Martinus had FC Emmen bij rust een 2-1 voorsprong – Thomas Verheijdt scoorde tegen – genomen op IJsselmeervogels. In de tweede helft maakte Verheijdt echter zijn tweede treffer van de avond en toen Emmen na een rode kaart (twee keer geel) voor Martinus met tien man kwam te staan, maakte oud-prof Achmed Ahahaoui de winnende treffer. Overigens sloot ook IJsselmeervogels de wedstrijd met tien man af, nadat ook Nabil el Gourari met een tweede gele kaart moest vertrekken.

Waar IJsselmeervogels donderdag present zal zijn tijdens de loting, zit het bekertoernooi er voor ASWH op. Op bezoek bij Ajax mochten de spelers van de hoofdklasser slechts veertig minuten dromen van een stunt in de Amsterdam Arena. De amateurs zagen Ajax na twintig minuten op voorsprong komen via Viktor Fischer, maar tot ieders verrassing kwam ASWH door een doelpunt van aanvaller Michael van Dommelen terug in de wedstrijd.

De hoop van de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht werd echter al snel de grond in geboord. Danny Hoesen tekende voor de 2-1, waarna Siem de Jong de marge nog voor rust op twee bepaalde. In de tweede helft maakte Kolbeinn Sigthorsson de vierde Amsterdamse treffer, waarmee hij de eindstand bepaalde op 4-1.

Woensdag 30 oktober 2013: Roda JC stunt tegen PSV

Roda JC heeft zich de afgelopen dagen ontpopt tot een ware plaag voor PSV. Zondag won de ploeg uit Kerkrade in eigen huis al het competitieduel tegen de Eindhovenaren (2-1) en woensdag schakelden de mannen van trainer Ruud Brood PSV uit in de strijd om de KNVB Beker: 1-3.

PSV had voor rust het meeste balbezit, maar in de omschakeling bleek Roda erg gevaarlijk. Het leidde na achttien minuten tot de openingstreffer van Mark-Jan Fledderus, die de bal op fraaie wijze achter PSV-doelman Nigel Bertrams werkte. Guus Hupperts zorgde er vervolgens voor dat Roda met een 0-2 voorsprong ging rusten. In het tweede bedrijf was het andermaal Hupperts, die de marge voor Roda op drie treffers bepaalde. Pas twee minuten voor tijd kon PSV iets terugdoen, middels een doelpunt van rechtsback Joshua Brenet. De goal van de jeugdinternational was echter niet meer dan een eretreffer.

Het Twentse onderonsje tussen Excelsior’31 en Heracles eindigde in een 2-5 overwinning voor de Almeloërs. In Rijssen kwam de thuisploeg er in de openingsfase een paar keer gevaarlijk uit via Denis Mahmudov, maar ook Heracles kreeg kansen en raakte twee keer het houtwerk. De Almeloërs gingen uiteindelijk rusten met een 0-1 voorsprong dankzij een treffer van Mark Uth. Na rust liep de score namens Heracles op tot vijf doelpunten, dankzij treffers van wederom Uth, Mikhail Rosheuvel, Simon Cziommer en Brian Linssen. De doelpunten van Exclesior’31 kwamen op naam van Andreas David en Gerald ten Hove.

Donderdag 31 oktober 2013: Excelsior knikkert Go Ahead uit de beker

Excelsior heeft donderdagavond voor een verrassing gezorgd door Go Ahead Eagles uit het KNVB bekertoernooi te schieten. De Rotterdammers wonnen in eigen huis met 1-0 van de eredivisionist. Het winnende doelpunt van invaller Moussa Kalisse viel in de laatste minuut van de wedstrijd. Eerder in het duel was Go Ahead via Bart Vriends dichtbij een treffer, maar hij trof de paal.

SC Heerenveen plaatste zich ten koste van VVV-Venlo voor de achtste finales van het KNVB bekertoernooi. De Friezen wonnen in eigen huis met 1-0 door een doelpunt van verdediger Ramon Zomer.

Zomer kopte halverwege de eerste helft een voorzet van Magnus Wolff Eikrem achter VVV-doelman Niki Mäenpää. De keeper had zijn ploeg eerder in de wedstrijd nog behoed voor een snelle achterstand, door een goede kans van Pelé van Anholt te keren. In de tweede helft was er weinig meer te beleven. Rajiv van La Parra en Hakim Ziyech waren het dichtst bij een treffer, maar hun schoten spatten uiteen op de paal en de lat.