12.000 Mensen Bij Stille Tocht Voor Grensrechter Richard Nieuwenhuizen
10 december 2012 
in Nieuws

12.000 Mensen Bij Stille Tocht Voor Grensrechter Richard Nieuwenhuizen

ALMERE – De stille tocht voor grensrechter Richard Nieuwenhuizen heeft zondag in Almere 12.000 mensen op de been gebracht. Dat maakte de NOS bekend.

Nieuwenhuizen werd vorige week zondag mishandeld toen hij vlagde bij de wedstrijd van zijn zoon, Buitenboys B3 – Nieuw Sloten B1. Nieuwenhuizen overleed een dag later aan de gevolgen van de  molestatie door een aantal jeugdspelers van Nieuw Sloten B1.

Zijn andere zoon, Alain Nieuwenhuizen, sprak zondag enkele woorden tegen de verzamelde menigte. Hij zei zondag het volgende:

“Lieve papa,

grensrechter dat vond je heerlijk om te doen. En jouw passie liet je stralen over het hele voetbalveld. En ook thuis en op de club liet je blijken te genieten van de sport en alles daarom heen. Eén ding was je fel op tegen en dat was een grote mond op het veld, laat staan zinloos geweld.

Wij zullen jou missen papa. Rust zacht.

En laten we één ding onthouden: in Nederland heeft zinloos geweld nooit het laatste woord. Dank je wel.”

Naar terrein SC Buitenboys

Na deze en enkele andere toespraken ging de stille tocht van het parkeerterrein van voetbalclub Almere City naar het terrein van SC Buitenboys, dat 2,7 kilometer verderop ligt.

Tijdens de tocht droegen veel mensen fakkels en rozen, evenals armbanden met het symbool tegen zinloos geweld (een lieveheersbeestje) en spandoeken met teksten tegen zinloos geweld. Ook liepen veel mensen mee in het sporttenue van SC Buitenboys, de Almeerse voetbalvereniging waarvoor Richard Nieuwenhuizen als grensrechter in actie kwam.

De tocht eindigde op het veld waar Nieuwenhuizen vorig weekend werd mishandeld. Daar werden massaal bloemen neergelegd ter nagedachtenis aan de overleden grensrechter.

Amateurvoetbal afgelast

Vanwege het drama werd voor afgelopen weekend het amateurvoetbal afgelast. De clubs in de eredivisie en Jupiler League stonden met rouwbanden en een minuut stilte bij het drama stil.

Reactie plaatsen