15/05/2013 Benfica - Chelsea 1-2 (0-0) Finale Europa League 2012/2013

AMSTERDAM – Chelsea heeft woensdag 15 mei 2013 de Europa League gewonnen. De Londense ploeg was in de finale in de Amsterdam ArenA te sterk voor het Portugese Benfica. Ivanovic maakte in de derde minuut van de verlenging het winnende doelpunt.

Bij rust stond het nog 0-0 in de ArenA. Fernando Torres brak de wedstrijd open in de 59e minuut toen hij de doelman van Benfica passeerde. Uit een penalty bracht Oscar Cardozo de twee ploegen in de 68e minuut weer op gelijke hoogte.

Het was uiteindelijk toch Chelsea dat aan het langste eind trok. De winnaar van de Champions League van vorig jaar kwam door Branislav Ivanovic op 1-2, en pakte zo voor het tweede jaar op rij een Europese hoofdprijs.

Nederlander Kuipers leidt finale

De finale in de Amsterdam ArenA stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers. Hij deelde gele kaarten uit aan Luisão, Ezequiel Garay (Benfica) en Oscar (Chelsea). 46.163 fans woonden de finale in het stadion in Amsterdam bij.