26-10-2013 Kwalificatie WK 2015 Portugal - Nederlands Vrouwenelftal 0-7
26 oktober 2013 
in Nieuws

26-10-2013 Kwalificatie WK 2015 Portugal - Nederlands Vrouwenelftal 0-7

MAIA – Het Nederlands Vrouwenelftal heeft de tweede opeenvolgende zege geboekt in de kwalificatiereeks voor het WK 2015. Oranje deed zaterdag 26 oktober 2013 uitstekende zaken door de uitwedstrijd tegen Portugal met maar liefst 7-0 te winnen. Nederland is daarmee na twee gespeelde duels nog zonder puntverlies en tegengoals, en gaat aan kop in groep 5.

In Maia scoorde Vivianne Miedema als invaller in het laatste kwartier een hattrick. Renée Slegers was tweemaal trefzeker. De overige twee doelpunten kwamen op naam van Anouk Dekker en Lieke Martens.

Bliksemstart Oranjevrouwen

Nederland moest het in het Noord-Portugese Maia stellen zonder Oranjes topscorer aller tijden Manon Melis. Op het zompige veld, waar door de overvloedige regenval van de afgelopen dagen goed voetbal nauwelijks mogelijk was, kende de ploeg van bondscoach Roger Reijners voor 1.108 toeschouwers een bliksemstart. Renée Slegers tikte al na twee minuten uit een rebound van dichtbij binnen. De middenvelder verdubbelde de score tien minuten voor rust via een directe vrije trap die ze op formidabele wijze in de kruising krulde.

In de tweede helft breidden Anouk Dekker en Lieke Martens de score gestaag uit, waarna in het laatste kwartier invaller Vivianne Miedema van zich deed spreken. De 17-jarige Drentse, die vorige maand in het WK-kwalificatieduel met Albanië (0-4) haar debuut in Oranje maakte, scoorde in de slotfase een loepzuivere hattrick.

“Vivianne viel prima in”, zag bondscoach Roger Reijners. “Aan die goals zie je dat ze een aantal kwaliteiten heeft. Killersinstinct is daar een van, want ze scoort vrij makkelijk in een fase waarin Portugal natuurlijk ook stuk gespeeld was.”

Blij met resultaat

Vanzelfsprekend was Reijners opgetogen over het resultaat in Maia. “Deze uitslag staat en daar gaat het om in het internationale voetbal. Het resultaat stemt ons tevreden, zeker gezien het feit dat we met een dramatisch veld te maken hadden. Een gevaarlijk veld zelfs, want op sommige plekken zakte je gewoon weg in de modder. Eigenlijk was hier niet op te voetballen.”

“Dat we dan toch zeven goals maken zegt iets over het team dat heel gretig was tegen een betere tegenstander dan Albanië vorige maand. Maar we moeten wel kritisch blijven, want er waren in de eerste helft ook aantal mindere momenten waarin we te veel ruimte weggaven en Portugal door onze eigen slordigheden nog gevaarlijk werd.”

Noorwegen volgende tegenstander

Woensdag wacht opnieuw een belangrijke kwalificatiewedstrijd voor de Oranjevrouwen. Om 19.00 uur treffen zij in het stadion van FC Volendam favoriet Noorwegen dat zaterdag in eigen huis tegen Albanië speelde en eveneens met 7-0 won. Ook de Noorse vrouwen zijn na twee kwalificatiewedstrijden nog ongeslagen.

“Dat wordt een totaal andere wedstrijd”, verwacht Reijners. “Noorwegen is de beste tegenstander in deze poule, de EK-finalist van afgelopen zomer zelfs. Natuurlijk halen we vertrouwen uit dit resultaat, maar we moeten ons er terdege van bewust zijn dat het een heel andere wedstrijd wordt tegen een tegenstander die vele malen beter is.”

De groepswinnaar plaatst zich direct voor het WK 2015 in Canada, terwijl de vier beste nummers twee via play-offs om het laatste Europese ticket strijden.

Statistieken:

Portugal – Nederland 0-7 (0-2).

Scoreverloop:
2. Renée Slegers 0-1
35. Renée Slegers 0-2
55. Anouk Dekker 0-3
63. Lieke Martens 0-4
78. Vivianne Miedema 0-5
81. Vivianne Miedema 0-6
90+4 Vivianne Miedema 0-7

Scheidsrechter: Severine Zinck (Frankrijk).

Datum: 26-10-2013
Stadion:
Estadio Dr. José Viera de Carvalho, Maia (Portugal)
Toeschouwers
: 1.108.

Opstelling: Loes Geurts (Vittsjö GIK), Kika van Es (PSV/FC Eindhoven), Daphne Koster (Ajax), Mandy van den Berg (Vittsjö GIK), Siri Worm (FC Twente), Anouk Dekker (FC Twente), Sherida Spitse (FC Twente), Kirsten van de Ven (Tyresö FF), Renée Slegers (Linköpings FC), Lieke Martens (FCR 2001 Duisburg), Daniëlle van de Donk (PSV/FC Eindhoven).

Wissels: 66. Koster vervangen door Anouk Hoogendijk (Ajax); 75. Martens vervangen door Vivianne Miedema (sc Heerenveen); 82. Dekker vervangen door Maayke Heuver (FC Twente).

Reactie plaatsen