27-07-2013 Ajax - AZ 3-2 (0-0) Wedstrijd Om De Johan Cruijff Schaal
24 augustus 2013
in Nieuws

AMSTERDAM – Ajax heeft voor de achtste keer in de geschiedenis de Johan Cruijff Schaal gewonnen. De landskampioen versloeg zaterdag 27 juli 2013 in de Amsterdam ArenA bekerwinnaar AZ met 3-2 na verlenging.

De ploeg van Frank de Boer boog in het tweede deel van de wedstrijd een 2-0 achterstand om. AZ was met uitbraken na rust twee keer trefzeker dankzij Jóhann Berg Gudmundsson en Aron Johansson. Jefrrey Gouweleeuw hielp Ajax, dat daarvoor wel veel balbezit had maar nauwelijks kansen creëerde, in het zadel. De verdediger die deze zomer overkwam van SC Heerenveen kopte in eigen doel.

Kolbeinn Sigthorsson zorgde uiteindelijk voor de gelijkmaker door uit de rebound binnen te tikken, nadat doelman Esteban een afstandschot van Toby Alderweireld niet klem had.

In de eerste verlenging trok Ajax de wedstrijd definitief naar zich toe. Na een voorzet van Christian Eriksen kopte Siem de Jong tegendraads binnen: 3-2.