30-10-2013 Kwalificatie WK 2015 Nederlands Vrouwenelftal - Noorwegen 1-2
30 oktober 2013 
in Nieuws

30-10-2013 Kwalificatie WK 2015 Nederlands Vrouwenelftal - Noorwegen 1-2

VOLENDAM – Het Nederlands Vrouwenelftal heeft woensdagavond 30 oktober 2013 in het WK-kwalificatieduel tegen Noorwegen een nederlaag moeten incasseren. In het stadion van FC Volendam verloren de leeuwinnen met 1-2.

Aangezien alleen de groepswinnaar zich rechtstreeks plaats voor de eindronde, moesten de Nederlandse vrouwen een goed resultaat neer te zetten tegen Noorwegen. De vier beste nummers twee van de zeven poules strijden in de play-offs namelijk slechts om één WK-ticket. Beide landen wisten dan ook wat er woensdagavond op het spel stond en streden van meet af aan voor iedere meter.

Basisplaats Miedema

Het spel ging op en neer, beide ploegen kregen volop kansen en het publiek hoefde zich allerminst te vervelen. Vivianne Miedema, na haar hattrick tegen Portugal voor het eerst in de basis, liet zich in haar derde interland direct gelden. De spits van Heerenveen, met in de competitie maar liefst achttien doelpunten in zeven wedstrijden, kopte na twee minuten maar net naast.

Vervolgens was het de beurt aan Noorwegen. Eerst moest Sherida Spitse met een sliding een bal van de lijn halen en daarna ging een bal voor open doel net naast. Een verkeerde inspeelpass van Daphne Koster werd Oranje na ruim twintig minuten echter fataal. In plaats van in de voeten van Renée Slegers belandde de bal bij Nadine Hansen, die doorliep richting het Nederlandse doel en met een streep in de verre hoek werkelijk fantastisch uithaalde.

Gelijkmaker

Miedema vond het daarna echter haar beurt. Zij maakte de verwachtingen waar en bekroonde haar basisplaats met een eveneens prachtige treffer. Met twee verdedigers naast zich, won ze het duel en mikte ze vanaf de rand van het strafschopgebied hard binnen. Miedema bleef ook in het vervolg gevaarlijk, maar kreeg de bal tot drie keer toe net niet in het doel. Daarbij moest de Noorse keepster bij een gewiekste kopbal in de onderhoek nog gestrekt gaan om de inzet naast te werken.

Noorwegen, dat zowel België (4-1), als Albanië (7-0) al versloeg, pakte echter voor rust opnieuw de voorsprong. Wederom was het balverlies van Koster dat de treffer inleidde. Deze keer was het de Noorse aanvoerder Ingvild Stensland die met een prachtige knal de 1-2 maakte.

Noorwegen zit Oranje opnieuw dwars

In een veel mindere tweede helft, kon Nederland het goede spel van de eerste helft niet voortzetten. Het spel was te rommelig en de passes te onnauwkeurig om het Noorwegen nog lastig te maken. De leeuwinnen wonnen in de huidige kwalificatiecyclus weliswaar eenvoudig van Albanië (0-4) en Portugal (0-7), maar woensdagavond ging de winst naar de bezoekers, die daarmee net als op het onlangs gespeelde EK Oranje weer dwars zaten.

Op 23 november spelen de Oranjevrouwen in het stadion van Excelsior de volgende WK-kwalificatiewedstrijd. Om 19 uur is in Rotterdam Griekenland de tegenstander.

Statistieken

Nederland – Noorwegen 1-2 (1-2).

Scoreverloop:
10. Nadine Hansen 0-1
23. Vivianne Miedema 1-1
37. Ingvild Stensland 1-2.

Stadion: Veronicastadion, Volendam.

Toeschouwers: 4000.

Scheidsrechter: Gyöngyi Gaál (Hongarije)

Opstelling Nederland: Loes Geurts; Kika van Es, Daphne Koster, Mandy van den Berg, Siri Worm; Anouk Dekker (67. Kirsten van de Ven), Sherida Spitse, Renée Slegers; Lieke Martens, Manon Melis, Vivianne Miedema.

Reactie plaatsen