EenVandaag

16-11-2013 EenVandaag: Schotse Fans Celtic Gaan Politiekorps Amsterdam Aanklagen
Fans van de Schotse club Celtic gaan de Nederlandse politie aanklagen voor het harde optreden voorafgaand aan de Champions Leaguewedstrijd Ajax-Celtic. De fans waren betrokken bij rellen op de Dam en zeggen onevenredig gewelddadig te zijn aangepakt door de politie. Er vielen veel gewonden zowel onder fans als de politie. Het clubbestuur van Celtic neemt de klachten van de supporters serieus en heeft een onderzoek ingesteld naar de gewelddadige confrontatie op de Dam.

20-11-2012 EenVandaag: Andy van der Meijde Doet Zijn verhaal
Andy van der Meijde groeide ondanks zijn moeilijke jeugd uit tot een topvoetballer. Hij verdiende miljoenen, en raakte ze ook weer kwijt.

28-06-2012 EenVandaag: Opstappen Bondscoach Bert Van Marwijk: De Mediadruk
Bondscoach van het Nederlands Elftal; ga er maar aanstaan. Zestien miljoen mensen die het allemaal beter lijken te weten en dan ook een klein leger journalisten dat iedere stap van de trainer van Oranje op de voet volgt. Bert van Marwijk weet inmiddels hoe dat voelt.

14-06-2012 EenVandaag: Oranje-index Voorspelt Weinig Goeds Voor Start EK 2012
De Oranje-index van beursanalist Royce Tostrams geeft de Nederlandse voetbalsupporter weinig hoop in deze bange EK-dagen. Tostrams ontdekte dat het koersverloop van sponsoren afhankelijk is van de resultaten op het EK.

08-06-2012 EenVandaag: Nederlandse Politici Wel Of Niet Naar Het EK?
Vandaag besloot het kabinet dat minister Schipper namens Nederland afreist naar de openingswedstrijd van het Nederlands Elftal. En mocht Nederland de finale spelen, dan gaat ook premier Rutte naar Oekraïne. Het kabinet is van mening dat de behandeling van Timosjenko de laatste tijd aanzienlijk is verbeterd.

06-06-2012 EenVandaag: Veel Vertrouwen In Nederlands Elftal
en ruime meerheid (60 procent) heeft vertrouwen in het Nederlands elftal. Nog meer mensen (82 procent) hebben vertrouwen in de bondscoach Bert van Marwijk. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 22.000 personen.

05-07-2010 EenVandaag: Oranjekoorts WK 2010: De Kampioensvlag
Nog voordat de halve finale van het Nederlands Elftal wordt gespeeld start de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) al met de productie van een speciale Kampioensvlag. De grootste vlaggenproducent van Nederland heeft alle vertrouwen in een goede afloop van het WK. Maar mocht Nederland het toch niet gaan redden, dan ook is de vlag vanaf dinsdag te bestellen. In de nieuwe serie Oranjekoorts vandaag een bezoek aan Dokkum.

28-06-2010 EenVandaag: Hoe Reageert Zuid-Afrika Op Het Nederlands Elftal Tijdens Het WK 2010?
Hoe reageert Zuid-Afrika op de uitslag van de wedstrijd van het Nederlands elftal? De Oranje-ploeg wordt met iedere wedstrijd iets populairder in het Afrikaanse land. De Ghanese ploeg wint het nog, maar steeds meer Zuid-Afrikanen trekken een Oranje-shirt aan.

25-06-2010 Een Vandaag: De Rentree Van Arjen Robben Na De Blessure In De Laatste Wedstrijd Voor Het WK 2010
De spectaculaire oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Hongarije (6-1) loopt tegen het einde. Maar met nog vijf minuten te gaan grijpt de tot dan toe onnavolgbare Arjen Robben naar zijn hamstring. Heel voetbalgek Nederland schrikt zich wezenloos, want de man die 'ons' in Zuid-Afrika wereldkampioen moet maken zal datzelfde WK toch niet missen?

22-06-2009 EenVandaag: Het Opmerkelijke Kampioenschap Van WKE
Zondaghoofdklasser WKE (Woonwagen Kamp Emmen) is voor de eerste keer in zijn bestaan algeheel amateurkampioen. De opmerkelijke voetbalclub bestaat hoofdzakelijk uit 'kampers', woonwagenbewoners, en een van de belangrijkste fans is 'de Indiaan', ook wel bekend van de wedstrijden van het Nederlands elftal.

15-08-2008 EenVandaag: Chinese Jongeren Juichen Mee Met Nederland
Welke invloed hebben de Olympische Spelen op de jongste generatie Chinezen? Ruim 230 miljoen Chinese schoolkinderen hebben de afgelopen jaren les gehad over de Olympische Spelen, over vriendschap en respect. 'De invloed van dit programma op de Chinese jeugd zou wel eens de belangrijkste blijvende erfenis van de Spelen kunnen zijn', zeggen experts. In EénVandaag een portret van de 17-jarige Yang Gang die zich voor de Spelen in Nederland verdiept, een woordje Nederlands leert en juicht voor ons elftal. Ook komt oud-atlete en antropologe Susan Brownell aan het woord. Zij schreef het boek Beijing's Games: What the Olympics Mean to China.

20-06-2008 EenVandaag: Basel Kleurt Oranje Voorafgaand Aan Kwartfinale Nederland - Rusland (EK 2008)
De ANWB verwacht op de Duitse wegen extra drukte door Oranjefans die op weg zijn naar Basel, waar het Nederlands elftal zaterdag speelt tegen Rusland. De politie van de Zwitserse plaats verwacht vele tienduizenden Oranje-supporters die in het stadion en op pleinen de wedstrijd willen volgen. In EénVandaag een gesprek met onze verslaggeefster in Basel waar de stad zich langzaam opmaakt voor de aankomende Oranje-invasie.

20-06-2008 EenVandaag: Wie Is Edwin Van Der Sar?
Edwin van der Sar is Oranje's laatste troef, de man die, als de verdediging er iets niets meer aan kan redden, de bal nog uit het net kan houden. En met succes. Van der Sar is als aanvoerder uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers van het Nederlands elftal. Wie is Van de Sar? Waar komt hij vandaan? En wie heeft hem ontdekt? Een portret met onder meer gesprekken met Stanley Menzo, Ronald de Boer en Hans van Breukelen.

17-06-2008 EenVandaag: Allochtonen Achter Oranje
Het nationale symbool van deze dagen is natuurlijk het Nederlands elftal. Hele straten kleuren oranje en in de kroeg omhelsen mensen wildvreemden bij elk nieuw doelpunt van het nationale team. En wie denkt dat het alleen trotse autochtonen zijn die meeleven met Oranje, heeft het mis. Allochtonen zijn net zo enthousiast. EénVandaag volgt onder andere Rachid, de Marokkaanse Frans Bauer.

03-09-2007 EenVandaag: Afellay Talent Van Het Jaar
Voetballer Ibrahim Afellay is uitgeroepen tot talent van het jaar. De 21-jarige PSV middenvelder werd gekozen door een twaalfkoppige jury onder leiding van Johan Cruijff. Hij zal vanavond de Johan Cruiffprijs voor Talent van het Jaar ontvangen. Afellay volgt Klaas Jan Huntelaar op die vorig jaar deze prijs heeft gekregen.

16-12-2006 EenVandaag: Interview Clarence Seedorf Na Rentree Bij Nederlands Elftal
Clarence Seedorf is terug in het Nederlands elftal en hij is er blij mee. EénVandaag ontmoette hem op Milanello, het trainingscomplex van AC Milan en sprak met hem over zijn selectie, zijn moeizame relatie met het Nederlandse publiek en over zijn toekomst.

08-06-2006 EenVandaag: Uitslag TOP-enquête WK 2006
Wie vindt Nederland de beste speler en wie gaat het WK winnen? En wat voor rapportcijfer geven we ons elftal en Marco van Basten? Vandaag de uitslag van de WK-enquête die TweeVandaag heeft gehouden onder de leden van het TweeVandaag Opinie Panel.

06-06-2006 EenVandaag: Oranje In Hinterzarten
Het Nederlands elftal kan elk moment in het Duitse Hinterzarten aankomen. Dit is het dorp in het Zwarte Woud waar Oranje tijdens het WK logeert. TweeVandaag doet deze week verslag van de WK-perikelen. Vandaag een portret van Hinterzarten.

17-10-2005 EenVandaag: Oranje Doet De Euro Rollen
Het Nederlands elftal is verzekerd van deelname aan het WK volgend jaar in Duitsland. Dat is niet alleen leuk voor voetbalfans, maar ook voor het bedrijfsleven. Naar verwachting zullen we door de ‘Oranje Hosanna’ stemming zo’n 200 miljoen euro extra spenderen.

20-06-2005 EenVandaag: Harris Medujanin, Portret Van Een Vluchteling
Harris Medujanin boekt succes in het Nederlands elftal onder de 20 en maakte woensdag zijn debuut op het WK. Zijn geschiedenis is echter minder rooskleurig: samen met zijn moeder vluchtte hij vanuit het voormalige Joegoslavië naar Nederland. Een portret, naar aanleiding van de Wereldvluchtelingendag.

03-03-2005 EenVandaag: Rinus Michels, 'De generaal' overleden
'De generaal' is niet meer: Rinus Michels overleed donderdagochtend in het Belgische Aalst. Michels was begin jaren 70 succesvol coach van Ajax en Barcelona. In 1974 werd hij met het Nederlands elftal tweede bij het WK in Duitsland.
Reactie plaatsen