Aanklager KNVB Wil 3 Duels Schorsing Jeremain Lens Na Misdragen Na Feyenoord - PSV
26 februari 2013 
in Nieuws

Aanklager KNVB Wil 3 Duels Schorsing Jeremain Lens Na Misdragen Na Feyenoord - PSV

ZEIST – De aanklager betaald voetbal heeft dinsdagmiddag 26 februari 2013 een schikkingsvoorstel gestuurd naar PSV’er Jeremain Lens. Dit voorstel is een uitsluiting van drie wedstrijden onvoorwaardelijke schorsing.

Reden hiervoor is het schaden van de belangen van het betaald voetbal of de voetbalsport in het algemeen, in het bijzonder door na afloop van de wedstrijd Feyenoord – PSV (24 februari jl.) een (gewelddadige) confrontatie met een tegenstander (te weten Joris Mathijsen, red.) te zoeken, door deze tegenstander aan zijn shirt te pakken en vast te houden.

Dit schikkingsvoorstel staat los van de reeds geldende uitsluiting van één competitiewedstrijd die Lens kreeg naar aanleiding van zijn 5e registratie. Overigens geldt de uitsluiting van drie wedstrijden voor zowel de KNVB-bekerwedstrijden als wedstrijden in de reguliere competitie.

Tuchtcommissie

Lens heeft tot woensdagochtend  27 februari 2013 11.00 uur de tijd om op het schikkingsvoorstel te reageren. Als Lens besluit om het voorstel niet te accepteren wordt de zaak door de tuchtcommissie aanstaande donderdag behandeld en wordt de straf tot er een uitspraak is, niet ten uitvoer gelegd.

De aanklager heeft zich in eerste instantie in het onderzoek gericht op de veroorzaker van het incident in de catacomben van de Kuip. Hij heeft ook de beelden bekeken waarop te zien is dat verschillende betrokkenen, al dan niet met kracht, hebben geprobeerd de confrontatie verder te voorkomen. Eventuele individuele handelingen zijn in dat licht door de aanklager beoordeeld en leiden wat hem betreft niet tot verdere vervolging.

Reactie plaatsen