Aantal Beschikbare WK-Kaarten Voor Oranje-fans Bekend
12 januari 2014 
in Nieuws

Aantal Beschikbare WK-Kaarten Voor Oranje-fans Bekend

RIO DE JANEIRO – Nu bekend is in welke stadions het Nederlands elftal de groepswedstrijden op het WK speelt, is ook bekend hoeveel kaartjes er precies via de KNVB beschikbaar komen (8 procent van de verkoopbare stadioncapaciteit). Dat maakte de KNVB bekend op maandag 16 december 2013.

Voor de wedstrijd tegen Spanje (13 juni in Salvador) zijn 3450 kaarten beschikbaar, voor de wedstrijd tegen Australië (18 juni in Porto Alegre) 2.900 en voor de laatste wedstrijd tegen Chili (23 juni in São Paulo ) 4.350.

Verkoop van start

Op 8 december is de verkoop van kaarten voor de Nederlandse vakken gestart. Deze verkoopfase duurt tot 7 februari 2014. Alleen leden van OnsOranje of de Supportersclub Oranje kunnen kaarten bestellen.

Alle huidige leden hebben voor 20 december per post een persoonlijke, unieke inlogcode voor de website en een speciale koopinstructie ontvangen. Met deze inlogcode kunnen per wedstrijd twee kaarten worden aangevraagd. Het moment van aanvragen is niet van belang. Als er sprake is van schaarste volgt een loting waarbij onder andere gekeken wordt naar wedstrijdbezoek in het verleden.

‘Geen schaarste verwacht’

Supportersplatform OnsOranje laat weten geen schaarste te verwachten. “Op basis van de vragen die tot nu toe zijn binnengekomen bij OnsOranje en de aanvragen bij reisorganisaties denken we alle leden die een kaartje willen kopen, te kunnen voorzien.”

Lid worden

Het is ook mogelijk om alsnog lid te worden. In verband met het aanvragen van de inlogcode kan dit tot en met 15 januari.

Goede voorbereiding

De KNVB en OnsOranje adviseren alle supporters die van plan zijn een bezoek aan het WK te brengen, hun reis goed voor te bereiden. KNVB-reispartner Sunweb biedt officiële WK-arrangementen voor supporters aan. Meer informatie hierover is te vinden op de speciale WK-website van Sunweb.

Tenslotte zal ook de Oranjecamping weer worden opgetrokken in Brazilië. De KNVB en OnsOranje gaan in februari met de partners de speelsteden bezoeken om onder andere de mogelijkheden voor Oranjepleinen en de traditionele ‘Oranjeparade’ naar het stadion te verkennen.

Reactie plaatsen