Ajax verslaat Feyenoord En loot AZ in KNVB Beker
26 januari 2014
in Nieuws

AMSTERDAM – Ajax heeft zich woensdagavond 22 januari 2014 geplaatst voor de halve finale van de KNVB beker. Feyenoord werd in Amsterdam verslagen met 3-1.

De ploeg van trainer Frank de Boer ontmoet in die halve finale AZ, dat een dag eerder met 0-2 van Roda JC won. De andere halve finale gaat tussen PEC Zwolle en NEC.

Feyenoord eerst op voorsprong

Feyenoord kwam al na zeven minuten spelen op voorsprong door een treffer van Boëtius. Na iets meer dan een half uur spelen kwamen de Amsterdammers langszij via een treffer van Fischer, die niet afgestopt kon worden door Janmaat en van dichtbij raak schoot.

Een kwartier voor tijd maakte Bojan er in de rebound 2-1 van, nadat Mulder een kopbal van Schöne maar half kon keren. In blessuretijd maakte Serero er ook nog 3-1 van.

Exit Utrecht tegen NEC

Door thuis met 1-0 te winnen van FC Utrecht plaatste ook NEC zich voor de halve finale. Vermijl zette de thuisploeg al na acht minuten op voorsprong. Utrecht kwam die klap nooit meer te boven.

De tegenstander van NEC in die halve finale, PEC Zwolle, bereikte de halve finale door de amateurs van JVC Cuijk te verslaan. In eigen huis werd het 5-1 voor de ploeg van Ron Jans.