Ajax Wint Van IJsselmeervogels In Achtste Finale KNVB Beker
25 januari 2014
in Nieuws

ZEIST – Het is IJsselmeervogels niet gelukt te stunten in de achtste finale van de KNVB Beker. Op het sfeervolle sportpark De Westmaat ging de ploeg uit Spakenburg donderdagavond 19 december 2013 met 3-0 onderuit tegen Ajax. De Amsterdammers stuiten in de volgende ronde op Feyenoord.

IJsselmeervogels hoopte op een herhaling van de stunt in 1984, toen de amateurclub Ajax in een oefenwedstrijd met 2-1 versloeg. De hoop op een goede afloop van het bekerduel was echter al snel verkeken. Binnen negen minuten stonden de bezoekers op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Viktor Fischer en Danny Hoesen. IJsselmeervogels probeerde voor rust nog wel iets terug te doen via Thomas Verheijdt en Maikel de Harder.

Kansen IJsselmeervogels

Ook in de tweede helft kreeg IJsselmeervogels enkele mogelijkheden. Zo raakte centrale verdediger Bennie van Noord de paal, maar een aansluitingstreffer bleef uit. Na ruim een uur spelen gooide Ajax het duel definitief in het slot, toen Fischer zijn tweede treffer van de avond aantekende: 0-3.

NEC elimineert Groningen

Naast Ajax behaalde ook NEC de kwartfinale van de KNVB Beker. Op bezoek bij FC Groningen wonnen de Nijmegenaren met 1-0. Søren Rieks maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. NEC treft in de volgende ronde FC Utrecht.