Amateurs JVC Cuijk Plaatsen Zich Voor Kwartfinale KNVB Beker
14 januari 2014
in Nieuws

CUIJK – De amateurs van JVC Cuijk hebben woensdag 18 december 2013 in de achtste finale van de strijd om de KNVB beker verrast met een 2-1 zege op Jupiler League-club MVV. Ook het verlies van Vitesse bij Roda JC was opvallend.

Zondagtopklasser JVC nam op eigen veld een 2-0 voorsprong tegen de profs uit Maastricht, die na rust niet verder kwamen dan één tegentreffer. Fatih Ben Ahmed en Kevin van Veen verzorgden de doelpunten van JVC.

AZ schakelt Heerenveen uit

Spektakel was er bij AZ-SC Heerenveen. De thuisclub won uiteindelijk na een strafschoppenserie. Na negentig minuten was het 1-1. AZ nam in de eerste verlenging een voorsprong, maar op de valreep zorgde Hakim Ziyech voor 2-2. Daarna volgde een spannende strafschoppenserie, die uiteindelijk beslist werd door een misser van Heerenvener Yanic Wildschut.

Feyenoord verslaat Heracles

Ook Feyenoord won na penalty’s. Tegen Heracles Almelo was de stand na 120 minuten 1-1, een score die al bij rust bereikt was. Na de tweede gele kaart voor Stefan de Vrij, aan het einde van de reguliere speeltijd, slaagde Heracles er niet in te profiteren van de overtalsituatie. Keeper Erwin Mulder pakte vervolgens op 5-6 voor Feyenoord de strafschop van Ben Rienstra.

Roda verder ten koste van Vitesse

Roda JC versloeg Vitesse, koploper in de Eredivisie, met 3-1 en plaatste zich dus ook voor de kwartfinales. Guus Hupperts scoorde twee keer voor de Limburgers. FC Utrecht won op bezoek bij SC Cambuur eenvoudig met 0-2.