Argon Wint KNVB Beker Voor Amateurs
23 juni 2013
in Nieuws

ZEIST – Argon heeft zaterdag 15 juni 2013 voor de tweede keer in de geschiedenis de KNVB beker voor amateurs gewonnen. Na een zinderende finale was de ploeg na verlenging met 3-2 te sterk voor De Treffers.

In de eerste helft kwam Argon al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Patrick Lokken. De wind speelde een grote rol in deze finalestrijd. Zo vloog een corner van De Treffers bijna in een keer in de goal.

Vlak voor rust kwam De Treffers op gelijke hoogte uit een strafschop na een handsbal van Argon in het zestienmetergebied. Rick Verbeek schoot feilloos binnen. Nog voor de rust maakte dezelfde Verbeek handig gebruik van de wind en zette met De Treffers met een afstandsschot op voorsprong:1-2.

Wind in de rug

Na de rust was het Argon die de wind in de rug had en daar direct van profiteerde. Patrick Lokken maakte zijn tweede van de middag door vlak na rust een corner binnen te koppen. De ploegen hielden elkaar redelijk in evenwicht waarna verlenging volgde.

In de tweede helft van de verlenging profiteerde Jorn van Lunteren alert op een schot van Samir Jebbar en schoot uit een rebound Argon naar de winst.