Baanbrekend Plan UEFA: EK 2020 Wordt Gespeeld In Landen Door Heel Europa
06 december 2012 
in Nieuws

Baanbrekend Plan UEFA: EK 2020 Wordt Gespeeld In Landen Door Heel Europa

LAUSANNE – Het Europees kampioenschap van 2020 wordt definitief niet in een of twee gastlanden gespeeld. In plaats daarvan zullen de wedstrijden van het eindtoernooi worden gespeeld in diverse grote steden in heel Europa. Het is voor het eerst dat een eindtoernooi zo wordt afgewerkt.

Het Uitvoerend Comité van de Europese voetbalbond UEFA heeft dit donderdag besloten tijdens een vergadering in Lausanne.

UEFA-voorzitter Michel Platini deed in juni een eerste voorstel voor een ‘EURO voor Europa’, in plaats van een eindtoernooi in een of twee gastlanden. De UEFA heeft vervolgens de bij haar aangesloten nationale voetbalbonden geraadpleegd over het idee. De reacties waren zeer positief, wat uiteindelijk geleid heeft tot het baanbrekende besluit van donderdag. Overigens werd het besluit niet gesteund door Senes Erzik, de Turkse vice-president van de UEFA.

De UEFA National Team Competitions Committee zal het plan nu verder uitwerken en hiervan verslag doen op een volgende vergadering van het Uitvoerend Comité van de UEFA.

Reactie plaatsen