Belgische Scheidsrechters Fluiten Duels In Jupiler League In Voetbalseizoen 2013/2014
24 augustus 2013 
in Nieuws

Belgische Scheidsrechters Fluiten Duels In Jupiler League In Voetbalseizoen 2013/2014

ZEIST – Eén van de onderwerpen maandag 29 juli 2013 op de agenda van de jaarlijkse kick-off bijeenkomst van de arbitrage was de onderlinge uitwisseling van arbiters tussen Nederland en België.

In het seizoen 2013/’14 worden er twaalf wedstrijden uit de Jupiler League geleid door scheidsrechters uit België en twaalf wedstrijden uit de Belgische tweede klasse door scheidsrechters uit Nederland. Vanaf heden leiden in principe enkel Nederlandse scheidsrechters de wedstrijden in de Eredivisie.

Ervaring opdoen voor jonge scheidsrechters

Gijs de Jong, manager competitiezaken KNVB, legt uit: “Met de beslissing om scheidsrechters wedstrijden in de Nederlandse Jupiler League en Belgische tweede klasse te laten leiden gaan we terug naar de kern van de uitwisseling met België, namelijk: jonge, talentvolle scheidsrechters ervaring laten opdoen in een internationale competitie met een andere cultuur en andere clubs, spelers en trainers. Dit is goed voor hun ontwikkeling.”

“In het verleden is vanuit de Nederlandse clubs verzocht om topwedstrijden in Nederland door Belgische arbiters te laten leiden. Dit hoor je nu nergens meer terug. Overigens een mooi compliment voor onze eigen arbiters.”

Reactie plaatsen