Bert Van Marwijk Stopt Als Bondscoach Van Oranje
28 juni 2012 
in Nieuws

Bert Van Marwijk Stopt Als Bondscoach Van Oranje

ZEIST – De KNVB en bondscoach Bert van Marwijk hebben woensdag op initiatief van Van Marwijk besloten het contract van de bondscoach per direct te beëindigen. De overeenkomst tussen bond en bondscoach liep officieel tot en met het EK van 2016. Dat maakte de voetbalbond KNVB woensdag bekend.

Bert van Marwijk voerde na terugkeer in Nederland twee evaluatiegesprekken met de KNVB over de gang van zaken rondom het EK. Deze gesprekken verliepen volgens beide partijen in een ‘open, eerlijke en constructieve’ sfeer. Woensdag diende Van Marwijk zijn ontslag in bij de delegatie van de voetbalbond, die werd geleid door directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. Bij het laatste gesprek werd de coach vertegenwoordigd door zijn zaakwaarnemer Rob Jansen van Sport-Promotion. “Ik heb hevig getwijfeld, maar toch besloten om deze stap te moeten nemen”, aldus bondscoach Bert van Marwijk.

“De KNVB is Van Marwijk bijzonder erkentelijk: hij heeft uitzonderlijk goed gepresteerd met een finaleplaats op het WK en een eerste plaats op de FIFA-ranking. Ik kijk persoonlijk met een heel goed gevoel terug op onze samenwerking. Natuurlijk is het spijtig om vroegtijdig afscheid van elkaar te nemen, maar we moeten realistisch zijn”, aldus directeur betaald voetbal Bert van Oostveen.

De KNVB zal op korte termijn op zoek gaan naar een nieuwe bondscoach.

 

Reactie plaatsen