Clubs Willen Twintig Teams In De Jupiler League, Door Toetreding Twee Amateurteams En Twee Beloftenteams
30 mei 2013 
in Nieuws

Clubs Willen Twintig Teams In De Jupiler League, Door Toetreding Twee Amateurteams En Twee Beloftenteams

ZEIST – Naar aanleiding van de uitkomsten van het overleg van de Coöperatie Eerste Divisie (CED) donderdag, zijn de KNVB en de clubs uit de Jupiler League maandagavond 27 mei 2013 bijeengekomen. Doelstelling van de bijeenkomst was te kijken wat de betrokkenen vonden van de mogelijke toetreding van amateurclubs tot de Jupiler League.

Naar aanleiding hiervan is consensus bereikt. Het gedeelde uitgangspunt is nu om te komen tot een totaal van twintig clubs in de Jupiler League, door in principe twee amateurverenigingen en twee beloftenteams toe te laten treden.

Dit betekent dat de opzet van de Jupiler League voor komend seizoen in samenwerking met alle betrokkenen nader uitgewerkt wordt om vervolgens te komen tot formele besluitvorming. Overigens betreft de voorgestelde nieuwe opzet een pilot voor de komende twee seizoenen.

‘Consensus is positief’

Bert van Oostveen namens de KNVB: “Het is in het belang van het gehele betaald voetbal zonder meer een positief gegeven dat we consensus hebben kunnen bereiken.”

“Het uitgangspunt is een competitie met twintig clubs door in principe twee amateurclubs en twee beloftenteams toe te voegen. Wij zullen er gezamenlijk hard aan werken om dit zo spoedig mogelijk te kunnen bekrachtigen.”

‘Competitie wordt aantrekkelijker’

Simon Kelder namens de CED: “Er is opnieuw en op een constructieve manier met onze achterban gesproken. Dit heeft er toe geleid dat de overgrote meerderheid nu voorstander is van het toevoegen van zowel beloftenteams als amateurclubs en dus om komend seizoen met twintig teams te spelen in de Jupiler League.”

“De competitie zal daardoor in aantrekkelijkheid voor clubs, publiek en media toenemen. De competitieopzet wordt nu verder uitgewerkt en ingevuld.”

Reactie plaatsen