Commissie Van Beroep Handhaaft Straf: Hoofdklasser Alphense Boys Teruggezet Naar 1e Klasse
23 juni 2013 
in Nieuws

Commissie Van Beroep Handhaaft Straf: Hoofdklasser Alphense Boys Teruggezet Naar 1e Klasse

ZEIST – Hoofdklasser Alphense Boys wordt met ingang van volgend seizoen naar de 1e Klasse teruggeplaatst. Dat heeft de commissie van beroep vrijdag 14 juni 2013 bepaald in de beroepszaak van Alphense Boys. De beroepscommissie heeft hiermee de uitspraak van de tuchtcommissie gehandhaafd.

Daarnaast moet Alphense Boys €200,- boete betalen en mag de voetbalclub de eerstvolgende drie bindende thuiswedstrijden geen publiek toelaten.

Massale vechtpartij

Aanleiding voor de zaak was de collectieve vechtpartij na afloop van het duel tussen Alphense Boys en Haaglandia in de nacompetitie van zondag 2 juni.

Op vrijdag 7 juni oordeelde de tuchtcommissie dat de supporters van Alphense Boys zich schuldig hebben gemaakt aan een collectieve vechtpartij en dat het wangedrag van de supporters van Alphense Boys aan de vereniging kan worden toegerekend.

De tuchtcommissie achtte het niet bewezen dat spelers en/of functionarissen van Alphense Boys zich schuldig hebben gemaakt aan een collectieve vechtpartij. Wel achtte de tuchtcommissie bewezen dat spelers van Alphense Boys zich schuldig hebben gemaakt aan collectief duw- en trekwerk direct na afloop van de wedstrijd.

Alphense Boys in beroep

Alphense Boys ging op donderdag 13 juni in beroep tegen het oordeel van de tuchtcommissie dat het wangedrag van de supporters is toe te rekenen aan de vereniging. Vrijdag heeft de commissie van beroep dus besloten de straf van de tuchtcommissie te handhaven.

Gevolgen voor de competitie

De uitspraak had gevolgen voor de beslissingswedstrijd SC Joure – Deurne van zondag 16 juni 2013. Als gevolg van de uitspraak plaatsen Deurne en SC Joure zich voor de Hoofdklasse en is de betreffende beslissingswedstrijd uit het programma gehaald. Loting heeft bepaald dat district Zuid II de open plaats in de 1e klasse en onderliggende klassen mag opvullen.

Reactie plaatsen