Dr. Fadrhonctoernooi In Spakenburg (Woensdag 1 Mei En Donderdag 2 Mei): KNVB-districtsteams In Actie Met De Beste Nederlandse Voetballers En Voetbalsters Uit Geboortejaar 1999
30 april 2013 
in Nieuws

Dr. Fadrhonctoernooi In Spakenburg (Woensdag 1 Mei En Donderdag 2 Mei): KNVB-districtsteams In Actie Met De Beste Nederlandse Voetballers En Voetbalsters Uit Geboortejaar 1999

SPAKENBURG – De beste Nederlandse voetballers en voetbalsters uit geboortejaar 1999 komen op woensdag 1 mei en donderdag 2 mei met de KNVB-districtsteams in actie tijdens de 32e editie van het Dr. Fadrhonctoernooi. Gastheren zijn SV Spakenburg en vv IJsselmeervogels.

Op het hoofdveld van eerstgenoemde vindt op 1 mei om 11.15 uur de officiële opening plaats, waarna om 12.00 uur het toernooi begint. Deze eerste wedstrijddag eindigt om 16.15 uur. Op de slotdag trappen de spelers en speelsters in deze leeftijdscategorie tot 14 jaar af om 10.00 uur. Het eind van de tweede en laatste wedstrijddag is om 16.00 uur, waarna om 16.45 uur de prijsuitreiking volgt op het hoofdveld van vv IJsselmeervogels.

Talenten

Bij de jongensteams zijn veel talenten te aanschouwen die in competitieverband uitkomen voor Nederlandse topclubs. Onder andere bij de veertien zogenaamde Regionale Jeugdopleidingen (RJO’s) worden zij onder optimale omstandigheden opgeleid tot professioneel voetballer. Vanzelfsprekend is het Dr. Fadrhonctoernooi daarbij een fraai platform om hun kunsten te etaleren en om veel extra ervaring op te doen. Hetzelfde geldt vanzelfsprekend voor de meisjes, die tijdens het seizoen eveneens bij aansprekende (top)clubs zich het vak van voetballer eigen maken.

Het wemelt daarom óók tijdens de eerstvolgende editie van de scouts, die het Dr. Fadrhonctoernooi zien als een buitenkansje om het neusje van de Nederlandse zalm aan het werk te zien. Overigens zullen ook zij in de verschillende selecties zo nu en dan bekende achternamen (‘zoon/dochter van…’) tegenkomen.

Latere internationals

Aan dit toernooi, dat sinds 1985 ook meisjesselecties van de districten verwelkomt, hebben talloze latere internationals deelgenomen.

De tweemaal zes teams komen tijdens het Dr. Fadrhonctoernooi in Spakenburg tegen elkaar uit in een halve competitie en spelen dus vijf wedstrijden. De punten in beide categorieën (j/m) worden opgeteld en het district met overall de meeste punten wint de beker.

Uitreiking Cup

De Dr. Fadrhonc Cup voor het winnende KNVB-district wordt uitgereikt door KNVB-coaches Edwin Petersen en Marleen Wissink. Petersen is coach van het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar, Wissink van het nationale team voor speelsters onder 15.

Naamgever van de cup en het toernooi is de Tsjechoslowaak en ex-bondscoach van het Nederlands elftal Dr. Frantisek Fadrhonc, die in 1982 het initiatief nam voor ‘een bijzonder leermoment voor jeugdig talent op hun weg naar de top’.

Reactie plaatsen