Drama Buitenboys B3 - Nieuw Sloten B1: KNVB Diep Geschokt Na Overlijden Grensrechter Richard Nieuwenhuizen
04 december 2012 
in Nieuws

Drama Buitenboys B3 - Nieuw Sloten B1: KNVB Diep Geschokt Na Overlijden Grensrechter Richard Nieuwenhuizen

ZEIST – De KNVB is diep geschokt over het bericht dat assistent-scheidsrechter Richard Nieuwenhuizen maandagmiddag na een incident op het voetbalveld is overleden. Nieuwenhuizen (41 jaar) was zondag in Almere actief bij een jeugdwedstrijd tussen Buitenboys B3 en Nieuw Sloten B1. Na afloop van het duel ontstond plotseling een opstootje waarbij hij door enkele spelers van Nieuw Sloten zou zijn geslagen.

Na interventie van de politie en de komst van een ambulance werd Nieuwenhuizen in zorgwekkende toestand afgevoerd naar een ziekenhuis. Daar is hij maandagmiddag overleden.

Directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars is geschokt en bedroefd. “Allereerst wil ik namens de gehele KNVB en alle leden van de KNVB mijn medeleven uitspreken aan de familieleden en vrienden van het slachtoffer. Het is te gek voor woorden dat iemand tijdens het uitoefenen van een sportieve hobby het slachtoffer wordt van dergelijke agressie.”

Team uit competitie gehaald

De KNVB heeft contact opgenomen met de besturen van beide verenigingen. Maandagmiddag heeft een delegatie van het bestuur van Nieuw Sloten laten weten dat het betrokken B1-team uit de competitie wordt gehaald. Verder heeft de vereniging de namen van de betrokkenen aan de KNVB doorgegeven. Op verzoek van het bestuur van Nieuw Sloten heeft de KNVB voor komend weekeinde alle 42 wedstrijden van teams van Nieuw Sloten uit de competitie gehaald.

Maandagavond is in Almere overleg met het bestuur van Buitenboys. Elders komen maandagavond de vijf overige voetbalverenigingen uit Almere bij elkaar met de KNVB om de stand van zaken te bespreken.

Dolf Brugman
Door

Dolf Brugman

op 06 Dec 2012

Te triest voor woorden vind ik het., Dat de KNVB het hardst van de toren blaast als het gaat om wat moeten we doen. Inmiddels aanbeland in mijn 40ste jaar als scheidsrechter en nog steeds hoor ik de KNVB alleen als er iets vreselijks gebeurd. Maar zien we iets van de zogenaamde activiteiten die zij onderneemt? Nou, ik niet. Ik heb inmiddels wel een oplossing voor langere termijn vanuit mijn visie als scheids rechter KNVB. Mijn oplossing gaat via de spelregels en formulier., Een dan praat ik niet over zwaardere straffen, maar een oplossing(in mijn mening) als scheidsrechter die in zijn carrieere van 40 jaar scheidsrechter hooguit 50 gele en hooguit 5 rode kaarten heeft uitgedeeld. Een idee ,geopperd door een jonge voetballer van 23 jaar. Als bondsscheidsrechter in mijn tijd dat ik in opdracht van de KNVB mij overal naartoe liet sturen was de KNVB er voor zijn scheidsrechters op hoog niveau maar voorzijn scheids uit de afdeling(in mijn beleving ) ho maar. ,,mijn beleving``helaas maar in mijn visie is dit niet anders als menige voetbal club die zijn paradepaardje op de 1e plaats zet en niet het voetbal in de breedte op de 1e plaats Het gaat altijd om poppetjes die belangrij willen zijn. Ik ben benieuwd of ze bereid zijn eens te luisteren en mee te denken met iemand uit het veld die al 40 jaar mee loopt in dit circus. Misschien dat de huidige KNVB top bereid is te luisteren en mee te denken. Dolf Brugman.

Reactie plaatsen