Drama Buitenboys B3 – Nieuw Sloten B1: Stille Tocht Grensrechter Richard Nieuwenhuizen Alleen Bedoeld Voor Inwoners En Voetbalclubs Almere
08 december 2012 
in Nieuws

Drama Buitenboys B3 – Nieuw Sloten B1: Stille Tocht Grensrechter Richard Nieuwenhuizen Alleen Bedoeld Voor Inwoners En Voetbalclubs Almere

ALMERE – Zoals aangekondigd vindt er zondag 9 december 2012 een stille tocht plaats ter nagedachtenis aan grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De familie en voetbalclub sc Buitenboys benadrukken dat het de bedoeling is dat alléén voetbalverenigingen en inwoners van de stad Almere aanwezig zijn tijdens de tocht.

De reacties uit Nederland, maar ook uit de rest van de wereld zijn overweldigend. De familie en de gemeente verwachten dan ook een enorme toeloop naar de stille tocht. Om die reden benadrukken ze dat de stille tocht alleen bedoeld is voor mensen en clubs uit Almere zelf. Voor hen is op de website van de gemeente Almere meer informatie over de stille tocht te vinden.

Stilstaan bij eigen vereniging

De familie doet net als de voetbalbond KNVB aan alle overige voetballiefhebbers en betrokkenen de oproep, om op de eigen club stil te staan bij wat er is gebeurd en deel te nemen aan een van de vele initiatieven in de rest van het land.

Dood na mishandeling

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen overleed maandag aan de gevolgen van molestatie door een aantal jeugdspelers van Nieuw Sloten B1. Dat gebeurde na de wedstrijd Buitenboys B3 – Nieuw Sloten B1.

Vanwege het drama werd voor dit weekend het amateurvoetbal afgelast. De clubs in de eredivisie en Jupiler League staan met rouwbanden en een minuut stilte bij het drama stil.

Reactie plaatsen