Edwin Goedhart Nieuwe Bondsarts KNVB
18 mei 2013 
in Nieuws

Edwin Goedhart Nieuwe Bondsarts KNVB

ZEIST – Edwin Goedhart treedt per 1 juni 2013 als manager sportgeneeskunde in dienst van de KNVB. Dat maakte de voetbalbond zaterdag 18 mei 2013 bekend. Goedhart komt over van Vitesse, waar hij hoofd van de medische staf is.

De sportarts was na het vertrek van Gert Jan Goudswaard vorig jaar naar de Qatarese voetbalbond al verantwoordelijk voor de medische begeleiding van het Nederlands elftal.

‘Ontwikkeling sportgeneeskunde stimuleren’

“Het is mijn ambitie om de ontwikkeling van de sportgeneeskunde in het voetbal op een zo breed mogelijk terrein te stimuleren”, aldus Goedhart. “Ik kijk er naar uit om daar in deze mooie functie een bijdrage aan te leveren.”

KNVB blij

De KNVB is verheugd met de komst van Goedhart. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen: “We hebben veel vertrouwen in Goedhart. Daarom hadden wij hem ook al bij het Nederlands elftal betrokken. Wij zijn blij dat hij nu definitief de overstap maakt, waardoor hij zijn expertise nog breder binnen de KNVB kan inzetten.”

Lange carrière

Goedhart heeft een lange carrière in het betaald voetbal. Naast zijn ervaring bij Vitesse was hij eerder al als sportarts in dienst van de KNVB (1999 t/m 2002) en was hij onder andere verantwoordelijk voor de medische staf van HFC Haarlem (1995 t/m 2002) Ajax (2002 t/m 2008 en 2009 t/m 2012) en AZ (2008 t/m 2009).

Reactie plaatsen