Eerste Persconferentie Van Nieuwe Bondscoach Louis Van Gaal
11 augustus 2012 
in Nieuws

Eerste Persconferentie Van Nieuwe Bondscoach Louis Van Gaal

ZEIST – Op vrijdag 10 augustus 2012 hield bondscoach Louis van Gaal een persconferentie in Zeist in aanloop naar de oefenwedstrijd tegen België. Kijk deze persconferentie in zijn geheel hierboven terug, of naar fragmenten hieronder.

Louis van Gaal wilde bij de persconferentie, zijn presentatie bij Oranje als bondscoach een gedicht voorlezen. Lachend: “Maar dat mocht niet.”

Louis van Gaal heeft een goed gesprek gehad met Ronald Koeman. De bondscoach sprak met de trainer van Feyenoord over zijn selectie voor de wedstrijd tegen België van 15 augustus. Feyenoorders Stefan de Vrij en Bruno Martens Indi zijn van de partij.

Louis van Gaal sprak met Ajax en Liverpool. Tegen alle andere aanbiedingen zei hij beslist ‘nee’. Toen kwam het Nederlands elftal voorbij.

Louis van Gaal legt de lat tijdens zijn eerste persconferentie bij Oranje hoog. Het doel voor het WK: de halve finale halen.

Danny Blind en Patrick Kluivert zijn de assistenten van Louis van Gaal. De KNVB kwam met Giovanni van Bronckhorst. Dat was een goede kandidaat, die het helaas te druk had. “Maar Kluivert was eerste keus en Blind heeft het meest uitgebreide overzicht over de jeugdige toptalenten en ziet het spelletje goed.”

Louis van Gaal vindt het moeilijk Robin van Persie en Rafael van der Vaart te selecteren terwijl ze maar weinig of geen minuten hebben gespeeld. In de toekomst wil hij alleen maar topfitte spelers selecteren, zei hij op zijn eerste persconferentie in Zeist.

 

Reactie plaatsen