Exclusief: Recept Voor Speciaal WK-ijs Met Nederlands-Braziliaans Smaakje
08 juni 2014 
in Nieuws

Exclusief: Recept Voor Speciaal WK-ijs Met Nederlands-Braziliaans Smaakje

Met het oog op het komende WK in Brazilië heeft Miss Fromage exclusief voor OranjeLeeuwen.com WK-ijs ontwikkeld. IJs zonder ijsmachine, met een Nederlands-Braziliaans smaakje. Binnen 15 minuten in de vriezer en in 4 uur bevroren. Fris, gemakkelijk en kan niet mislukken.

In Brazilië betekent laranja zowel ‘oranje’ als ‘sinaasappel’. Dan ligt de voetbalquote “We gaan die laranja’s uitpersen” natuurlijk voor de hand als Brazilië tegen Holland speelt. Maar het Braziliaanse geel-groen (citroen-limoen) laat zich natuurlijk zeker zo goed uitpersen als zo’n oranje sinaasappel.

Als trio smaakt het prima – maar het is toch de sinaasappel die overheerst…. Dat kan niet anders dan een goede voorspelling zijn voor de kansen van Oranje op het WK 2014.

OranjeLeeuwen WK IJS 2014

Ingrediënten

(8-12 plakken ijs)

1 sinaasappel

1 citroen

1 limoen

500 milliliter Griekse yoghurt

400 milliliter slagroom

100 gram suiker

3 eetlepels sinaasappellikeur (zoals Licor 43, Grand Marnier, Cointreau) – naar smaak

 

WK-ijs 2014 maken

Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Was de sinaasappel, citroen en limoen goed. Rasp de schil. Pers de vruchten uit. Voeg de likeur toe aan het sap (als je hiervoor kiest).

Klop de slagroom met de suiker stijf.

Doe de yoghurt in een kom. Meng de rasp van de vruchten er doorheen. Voeg een paar eetlepels sap toe en mix goed door elkaar. Voeg dan de rest van het sap toe en mix alles grondig.

Doe de yoghurt bij de slagroom en meng weer grondig. Schep het mengsel in de cakevorm. Zet de cakevorm in de vriezer. In 4 uur is het ijs klaar.

Haal het ijs ongeveer een kwartier voor het serveren uit de vriezer. Plakken snijden gaat het gemakkelijkst met een mes dat je even warm hebt laten worden met warm water.

 

Nieuwsgierig naar meer recepten? Neem dan een kijkje op MissFromage.nl!

WK IJS 2014 OranjeLeeuwen
Foto’s: MissFromage.nl

Reactie plaatsen