Fans België Krijgen Eigen 'Oranjecamping'
23 november 2013 
in Nieuws

Fans België Krijgen Eigen 'Oranjecamping'

BREDA – De Oranjecamping gaat samenwerken met de Koninklijke Belgische Voetbal Bond (KBVB) en haar reispartner SUN reizen. Nu zowel Oranje als de Rode Duivels zich hebben geplaatst voor het WK 2014 in Brazilië, willen beide partijen gezamenlijk voordelige supportersvluchten aanbieden.

Daarnaast gaat De Oranjecamping de organisatie van de ‘Belgian Red Devil Camp’ op zich nemen. Dat maakte de organisatie van de Oranjecamping bekend op 19 november 2013.

Voordeligste WK-arrangementen

Oranjecamping-oprichter Jokko de Wit is verheugd over de samenwerking met de Belgische voetbalbond. “Om de voordeligste WK-arrangementen aan te kunnen bieden, hebben wij de handen ineengeslagen met de KBVB en haar reispartner SUN reizen.”

“Momenteel wordt onderzocht of er een gecombineerde vluchtoperatie mogelijk is om daarmee de kosten per stoel lager te houden. Dit komt uiteraard ten goede aan de supporters van beide landen.”

Kostenvoordeel voor supporters

Zowel de supporters van de Belgische nationale trots als de oranjefans profiteren dus van de samenwerking. De Wit: “Door de samenwerking kunnen er meer intercontinentale vluchten en transfers binnen Brazilië worden afgenomen. En dit levert een inkoopvoordeel op. Een win-win situatie voor beide supportersgroepen.”

Belgian Red Devil Camp

Daarnaast wordt de jarenlange ervaring van De Oranjecamping aangewend om de eerste ‘Belgian Red Devil Camp’ gestalte te geven. De Wit: “Wij mogen invulling geven aan de eerste editie van de zogenaamde ‘Belgian Red Devil Camp’. Het realiseren van dit kampeerconcept en de beleving daaromheen lijkt ons een prachtige uitdaging.”

Enorme fanbeleving

Filip Van Doorslaer – Director Marketing & Events KBVB: “De Rode Duivels slaagden er in oktober opnieuw in om zich te kwalificeren voor een eindronde van een wereldbeker. Deze kwalificatiecampagne stond naast de prachtige sportieve resultaten ook in het licht van een enorme fanbeleving voor de thuis- en uitwedstrijden van de Rode Duivels. Het topexploot hiervan is de verplaatsing van 10.000 Belgische supporters naar Glasgow voor de kwalificatiewedstrijd in Schotland.”

Hoop op veel Belgische fans

De KBVB wil deze fanbeleving ook doortrekken in Brazilië en hoopt op een grote groep fans die de ploeg op het WK zal steunen. Van Doorslaer: “Hiervoor werken we graag samen met een partij die de afgelopen grote toernooien haar strepen verdiende in het huisvesten van de oranjefans. We zijn er zeker van dat we samen een topervaring voor alle Belgische supporters op het WK kunnen aanbieden.”

Over De Oranjecamping

De eerste Oranjecamping ontstond in Portugal tijdens het EK in 2004, waarna edities volgden in Duitsland (WK 2006), Zwitserland (EK 2008) en Zuid-Afrika (2010).

In 2012 werden er twee Oranjecampings georganiseerd: een in Polen & Oekraïne tijdens het EK 2012, en de eerste Olympische Oranjecamping tijdens de Olympische Zomerspelen in Londen.

Reactie plaatsen