Franck Ribéry Uitgeroepen Tot Europees Voetballer Van Het Jaar Seizoen 2012-2013
30 augustus 2013 
in Nieuws

Franck Ribéry Uitgeroepen Tot Europees Voetballer Van Het Jaar Seizoen 2012-2013

MONACO – Franck Ribéry is donderdagavond 29 augustus 2013 in Monaco uitgeroepen tot Europees Voetballer van het Jaar over het seizoen 2012/2013. De Franse vedette van Bayern München troefde zijn enige twee overgebleven concurrenten, Lionel Messi (FC Barcelona) en Cristiano Ronaldo (Real Madrid), af.

In de top tien staan twee Nederlandsers. Champions-Leaguewinnaar Arjen Robben (Bayern München) werd vijfde, terwijl Robin van Persie op de tiende plaats stond. Van Persie werd afgelopen seizoen kampioen met Manchester United en topscorer van Engeland.

Treble met Bayern München

Franck Ribéry won afgelopen seizoen met Bayern München de Champions League. In de eindstrijd tegen Borussia Dortmund (2-1 zege) maakte Arjen Robben op aangeven van Ribéry de winnende goal. Daarnaast won de Beierse ploeg de Duitse landstitel en de Duitse beker.

Messi en Ronaldo strandden afgelopen seizoen met respectievelijk FC Barcelona en Real Madrid in de halve finales van de Champions League. Barcelona werd vernederd door de latere winnaar Bayern, terwijl Real Madrid onderuit ging tegen verliezend finalist Borussia Dortmund.

Verdeling van de stemmen bij de verkiezing van de Beste Speler van Europa: 36 voor Ribéry, 13 voor Messi en 3 voor Ronaldo.

Top 10 Beste Speler van Europa Seizoen 2012/2013

1. Franck Ribéry (Bayern München)
2. Lionel Messi (FC Barcelona)
3. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
4. Robert Lewandowski (Borussia Dortmund)
5. Arjen Robben (Bayern München)
6. Thomas Müller (Bayern München)
7. Gareth Bale (Tottenham Hotspur)
8. Bastian Schweinsteiger (Bayern München)
9. Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain)
10. Robin van Persie (Manchester United)

Reactie plaatsen