Geen Amateurvoetbal Dit Weekend Wegens Overlijden Richard Nieuwenhuizen Na Drama Buitenboys B3 – Nieuw Sloten B1
04 december 2012 
in Nieuws

Geen Amateurvoetbal Dit Weekend Wegens Overlijden Richard Nieuwenhuizen Na Drama Buitenboys B3 – Nieuw Sloten B1

ZEIST – Alle wedstrijden in het amateurvoetbal van komend weekend zijn afgelast. Dat is een van de maatregelen waartoe de voetbalbond KNVB dinsdagochtend heeft besloten, in vervolg op het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Dat gebeurde na onder meer een gesprek met twee bestuursleden van SC Buitenboys.

Nieuwenhuizen overleed maandag na molestatie door een aantal jeugdspelers van Nieuw Sloten B1.

Naast de afgelasting van de amateurwedstrijden wordt er voorafgaand aan alle wedstrijden betaald voetbal een minuut stilte in acht genomen. Daarnaast dragen de teams en arbitrage in het betaald voetbal komend weekend rouwbanden. Ten slotte, de algemene vergadering amateurvoetbal, die gepland stond voor komende zaterdag, wordt tot nader order uitgesteld.

Namens de KNVB waren dinsdagochtend onder anderen voorzitter van het bestuur amateurvoetbal Bernard Fransen en directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars bij Buitenboys aanwezig.

Geschokt

Ook directeur betaald voetbal Bert van Oostveen liet weten geschokt te zijn door de gebeurtenissen. “Het is onvoorstelbaar dat zoiets op een voetbalveld plaatsvindt. Dit zijn de vrijwilligers waar onze sport op bouwt, waar we niet zonder kunnen. Zonder respect, geen voetbal. Daarom willen we ook in het betaald voetbal stil staan bij deze verschrikkelijke situatie. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van Richard Nieuwenhuizen.”

‘Binnen clubs stil staan bij drama’

De KNVB heeft donderdag verenigingen op het hart gedrukt op hun eigen manier stil te staan bij de vreselijke gebeurtenissen van afgelopen weekend. Dat betekent in ieder geval dat de bond oproept de deuren te openen en met elkaar in gesprek te gaan. Een aantal verenigingen heeft aangegeven graag vriendschappelijk te willen spelen binnen de eigen vereniging of anderszins voetbalactiviteiten te willen organiseren, bijvoorbeeld voor de jongste jeugd.

De KNVB heeft besloten zich niet te bemoeien met de organisatie van deze activiteiten, omdat zij het van het grootste belang vindt dat iedereen zich betrokken en verantwoordelijk voelt. Daarom laat de bond de beslissing om wel of geen voetbalactiviteiten binnen de eigen vereniging te organiseren aan de clubs zelf.

Wel benadrukt de KNVB om bij het samenzijn in welke vorm dan ook, stil te staan bij wat er zich in Almere heeft afgespeeld.

Reactie plaatsen