Hoofdklasser Alphense Boys Teruggezet Naar 1e Klasse Na Massale Vechtpartij Na Duel Tegen Haaglandia
23 juni 2013 
in Nieuws

Hoofdklasser Alphense Boys Teruggezet Naar 1e Klasse Na Massale Vechtpartij Na Duel Tegen Haaglandia

ZEIST – De tuchtcommissie van de KNVB plaatst Alphense Boys met ingang van volgend seizoen terug van de Hoofdklasse naar de 1e Klasse. Verder krijgt de club €200,- boete en mag Alphense Boys bij de eerstvolgende drie bindende thuiswedstrijden geen publiek toelaten.

Die uitspraak deed de tuchtcommissie vrijdag 7 juni 2013 in de zaak Alphense Boys – Haaglandia/Winston.

De tuchtcommissie bestraft Haaglandia/Winston met een boete van 200 euro. Beide clubs hebben de mogelijkheid om tot en met donderdag 13 juni in beroep te gaan. Aanleiding voor de tuchtzaak was de collectieve vechtpartij na afloop van hun onderlinge duel in de nacompetitie van zondag 2 juni 2013.

Haaglandia/Winston naar Topklasse

Als gevolg van de uitspraak is zeker dat Haaglandia/Winston met Juliana’31 is geplaatst voor de Topklasse.

In eerste instantie was er één plaats in de Topklasse via de nacompetitie te winnen. Door de promotie van Achilles’29 naar de Jupiler League ontstaat een tweede plaats. Deze plaatsen worden dus ingenomen door de finalisten van de nacompetitie, te weten Juliana’31 en Haaglandia/Winston.

Derde open plaats in Hoofdklasse

Voor de Hoofdklasse spelen SC Joure, Deurne en Quick voor het opvullen van de open plaats van FC Hilversum en de open plaats die is ontstaan door de promotie van Achilles’29. Doordat de tuchtcommissie Alphense Boys terugplaatst naar de 1e Klasse, ontstaat er een derde open plaats in de Hoofdklasse.

Indien Alphense Boys geen beroep aantekent of de Commissie van Beroep de uitspraak van de tuchtcommissie handhaaft, komen SC Joure, Deurne en Quick volgend seizoen alle drie uit in de Zondaghoofdklasse. Hangende de beroepstermijn wordt de nacompetitie gewoon voortgezet.

Reactie plaatsen