Jelle Goes Nieuwe Technisch Manager KNVB
01 november 2013 
in Nieuws

Jelle Goes Nieuwe Technisch Manager KNVB

ZEIST – Jelle Goes volgt Mohammed Allach op als technisch manager bij de KNVB. Dat maakte de KNVB bekend op woensdag 16 oktober 2013. Goes (43) werkt momenteel als hoofd jeugdopleidingen bij het Russische FC Anzji Machatsjkala. Vanaf maandag 18 november zal hij de dagelijkse leiding van de afdeling voetbaltechnische zaken, die zorgt voor het vaststellen en realiseren van de voetbaltechnische doelstellingen in zowel de top- als de breedtesport, onder zijn hoede nemen.

Goes is daarmee verantwoordelijk voor de voetbaltechnische samenhang tussen de nationale selecties, talentontwikkeling en de KNVB-opleidingen.

Vakman in huis gehaald

“Met Jelle Goes hebben wij zonder meer een vakman in huis gehaald”, stelt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. “Goes heeft in de loop der jaren zijn sporen verdiend binnen de voetballerij. Naast zijn functie als bondscoach van Estland heeft hij zich bij CSKA Moskou, PSV en Anzji mogen inzetten als hoofd jeugdopleidingen. Het is wat de KNVB betreft een mooi gegeven dat hij nu terugkeert naar Nederland om bij ons als technisch manager aan de slag te gaan. Goes zal onder de vlag van zowel het profvoetbal als het amateurvoetbal werkzaam zijn.”

Hans Spierings, interim-directeur amateurvoetbal vult aan: “Ten aanzien van het voetbaltechnische beleid hebben wij een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Jelle Goes zal in zijn functie als technisch manager de essentiële verbindingen tussen de breedtesport en de topsport leggen en bewaken. De KNVB-visie op voetballen staat hierbij centraal, maar ook het anticiperen op ontwikkelingen in de markt is van groot belang.”

‘Logische stap in carrière’

Jelle Goes kijkt uit naar zijn nieuwe functie: “Technisch manager bij de KNVB is een mooie en ook logische stap in mijn carrière. Ik richt mij op de ontwikkeling van spelers en trainers. Bij de KNVB kan ik me inzetten om de samenhang tussen de nationale jeugdselecties, talentontwikkeling en de KNVB-opleidingen verder te verstevigen. Dat is voor mij een hele mooie uitdaging.”

Overzicht carrière

Goes begon zijn carrière in 1996 onder de vlag van de KNVB als regionaal technisch manager. In 2001 vertrok hij naar Estland waar hij tot oktober 2004 werkte als technisch manager van de nationale jeugdselecties en als assistent-coach van het nationale elftal. In oktober 2004 nam hij het stokje over en had hij als bondscoach circa drie jaar de leiding over de nationale ploeg van Estland.

In 2007 maakte Goes de overstap naar Rusland als hoofd jeugdopleidingen bij CSKA Moskou, om vervolgens eind 2009 terug te keren naar eigen bodem als hoofd jeugdopleidingen bij PSV. In oktober 2012 trok Goes opnieuw oostwaarts om bij FC Anzji Machatsjkala dezelfde functie te vervullen. Jelle Goes tekent een contract voor vijf jaar met de KNVB.

Reactie plaatsen