Jong Oranje Speelt Oefenwedstrijd Tegen Israël
05 maart 2014 
in Nieuws

Jong Oranje Speelt Oefenwedstrijd Tegen Israël

VELSEN-ZUID – Jong Oranje speelt op woensdag 5 maart een oefeninterland tegen Israël. Beide ploegen staan om 18.30 uur aan de aftrap in het Tata Steel Stadion in Velsen-Zuid, de thuishaven van sc Telstar.

De huidige lichting van Jong Oranje heeft als doel zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap dat volgend jaar in Tsjechië plaatsvindt. Halverwege de groepsfase van de kwalificatie ligt de ploeg vol op koers voor de beslissende play-offs, na overwinningen op Schotland, Luxemburg en Georgië en een gelijkspel tegen Slowakije.

Eind mei hervat Jong Oranje de kwalificatiereeks met een dubbel tegen Schotland en Luxemburg. Tot die tijd is de oefeninterland tegen de Israëli voorlopig de enige test voor coach Stuivenberg en zijn manschappen.

Louter zeges

Jong Oranje speelde in het verleden nooit eerder in de thuishaven van sc Telstar. Wel was Israël al vijf keer eerder in de historie de tegenstander. Alle vijf ontmoetingen leverden een overwinning op voor de Nederlandse talenten.

Vorig jaar maart troffen beide ploegen elkaar voor het laatst. In de voorbereiding op de EK-eindronde die in juni in Israël plaatsvond, stapte Jong Oranje in Petach Tikva met een 2-1 zege van het veld, dankzij treffers van Bram Nuytinck en Luuk de Jong.

Reactie plaatsen