Kaartverkoop WK 2014 Van Start Op FIFA.com
24 augustus 2013 
in Nieuws

Kaartverkoop WK 2014 Van Start Op FIFA.com

ZURICH – De kaartverkoop voor het WK voetbal 2014 in Brazilië is op 20 augustus 2013 van start gegaan op fifa.com. De eerste verkoopperiode loopt tot en met 10 oktober. Na de loting op 6 december gaat de tweede verkoopfase van start. Voor beide verkoopfasen geldt dat, indien de vraag het aanbod overstijgt, de kaarten door loting worden verdeeld.

Bij een eventuele loting maakt het niet uit of iemand als eerste of laatste een aanvraag heeft ingediend. Van 15 april tot aan de finale zal, afhankelijk van beschikbaarheid, nog lastminute verkoop plaatsvinden.

Vier prijscategorieën

De kaarten voor de 64 WK-wedstrijden zijn opgedeeld in vier prijscategorieën, afhankelijk van de plek in het stadion. De vierde categorie is alleen bedoeld voor Brazilianen. Kaarten voor het internationale publiek – categorie 1 t/m 3 – voor losse wedstrijden zijn verkrijgbaar vanaf 90 US dollar. Daarnaast is het mogelijk om kaarten voor alle duels van een specifiek land of alle duels in een specifiek stadion aan te vragen, de zogenaamde passe-partouts.

Verkoop Nederlandse vakken

De kaarten die in deze twee periodes worden aangevraagd, bevinden zich in de neutrale vakken. Indien het Nederlands elftal zich plaatst, dan zal na de loting de verkoop voor de Nederlandse vakken starten. Hoeveel kaarten er precies beschikbaar komen voor Nederlandse fans is nog niet bekend. Dit hangt mede af van de stadions waar het Nederlands elftal speelt.

Voorrang voor leden OnsOranje en SupportersClub Oranje

Aanvragen van deze kaarten is dan alleen mogelijk voor leden van OnsOranje en de SupportersClub Oranje en verloopt via de KNVB. Leden zullen begin december hierover persoonlijk worden geïnformeerd. Verdere details over de verkoop en de procedure zijn op dit moment nog niet bekend.

Meer informatie over kaartverkoop WK2014 en het aanvragen van kaarten is te vinden op www.fifa.com/tickets.

Reactie plaatsen