KNVB Academie Laat Acht Trainers Toe Tot Cursus Coach Betaald Voetbal
11 mei 2013 
in Nieuws

KNVB Academie Laat Acht Trainers Toe Tot Cursus Coach Betaald Voetbal

ZEIST – De KNVB Academie heeft vrijdag 10 mei 2013 aan acht trainers laten weten dat zij toegelaten zijn voor de cursus Coach Betaald Voetbal. Alfred Schreuder is één van de acht deelnemers aan de cursus die komend seizoen van start gaat. Schreuder is al een aantal jaren assistent-trainer bij FC Twente en fungeerde dit seizoen een aantal wedstrijden als interim-hoofdtrainer bij de club.

De andere zeven cursisten zijn:
Dennis Demmers (Go Ahead Eagles), Dennis Haar (AZ), Edwin Hermans (MVV Maastricht), Arno Arts (geen club), Henk de Jong (SC Cambuur), John Stegeman (Heracles Almelo) en Maarten Stekelenburg (AFC).

Pilot-opleiding

Normaliter vindt de cursus Coach Betaald Voetbal eens per twee jaar plaats. De KNVB Academie heeft er dit jaar voor gekozen om een pilot-opleiding te organiseren. In deze pilot wordt op basis van de laatste (internationale) kennis en inzichten met een relatief kleine groep trainer-coaches op een aantal onderdelen van de cursus nader ingegaan.

Zo is er in deze cursus meer aandacht voor de specifieke ervaringen en capaciteiten van de trainer-coach en worden er leerdoelen opgesteld die passen bij de competenties die een trainer-coach moet ontwikkelen.

Verhogen kwaliteit

De pilot moet bijdragen aan de kwaliteit van de reguliere cursus Coach Betaald Voetbal die in het seizoen 2014/’15 opnieuw zal plaatsvinden. De pilot gaat eind mei 2013 van start en loopt tot mei 2014.

Deelnemers die aan de gestelde examenvoorwaarden voldoen, ontvangen aan het eind van de cursus het officiële diploma Coach Betaald Voetbal en bijbehorend UEFA Pro diploma.

Reactie plaatsen