KNVB Beker: SC Cambuur – FC Utrecht Verplaatst
10 november 2013 
in Nieuws

KNVB Beker: SC Cambuur – FC Utrecht Verplaatst

ZEIST – De KNVB heeft de bekerwedstrijd SC Cambuur – FC Utrecht verplaatst naar woensdag 18 december 16.45 uur. De wedstrijd werd aanvankelijk op woensdag 18 december 15.30 uur vastgesteld.

Reden voor dit uitzonderlijke tijdstip was het gegeven dat de voetbalbond – vanwege eisen vanuit de openbare orde – rekening moest houden met de aftrap van het Glazen Huis van 3FM Serious Request op 18 december in Leeuwarden. FC Utrecht kon zich echter niet vinden in het aanvangstijdstip en heeft zijn bezwaren bij de KNVB kenbaar gemaakt.

Sportieve belangen

De KNVB onderkent de bezwaren van de club en heeft alle mogelijke opties dan ook opnieuw tegen het licht gehouden. Hierbij zijn de sportieve belangen van beide clubs leidend geweest, is het KNVB bekerreglement in acht genomen en is rekening gehouden met de eisen vanuit de openbare orde met betrekking tot de start van het Glazen Huis.

Omdat het niet mogelijk bleek het bekerduel te spelen op dinsdag 17 of donderdag 19 december in verband met competitieverplichtingen van beide clubs, zal deze wedstrijd op woensdag 18 december gespeeld moeten worden. Na overleg met de gemeente Leeuwarden, de zendgemachtigde FOX en contact met beide clubs is gekozen voor het tijdstip van 16.45 uur. De gemeente Leeuwarden heeft extra maatregelen getroffen om de wedstrijd op dit tijdstip mogelijk te maken. Ook zal het bekerduel live uitgezonden worden op FOX Sports.

Ongenoegen en onduidelijkheid

“We vinden het bijzonder vervelend dat er ongenoegen en onduidelijkheid is ontstaan rondom dit bekerduel. FC Utrecht heeft met recht bezwaar aangetekend. Vanwege de verwachte drukte rondom de start van het Glazen Huis is het helaas niet mogelijk de bekerwedstrijd in de avonduren te laten spelen. Ook was het geen optie om het duel op een andere dag te plannen; daar werden andere clubs immers door benadeeld.”

“Een uitzonderlijke situatie waar we een mouw aan moeten passen. Doordat de wedstrijd nu op een later tijdstip in de middag plaatsvindt en bovendien live uitgezonden kan worden, hopen we dat zoveel mogelijk supporters de wedstrijd kunnen aanschouwen”, aldus een woordvoerder van de bond.

Achtergrond

De KNVB heeft de afgelopen week voortdurend contact gehad met de betrokken clubs en de lokale overheden over het vaststellen van deze wedstrijd. Vanwege het competitieprogramma van beide teams in de weekeinden voor en na de bekerronde, kan deze wedstrijd alleen op woensdag 18 december worden gespeeld.

Het verplaatsen van de betreffende competitieduels in ronde 17 en 18 is niet mogelijk in verband met onder andere Europese verplichtingen van een van de tegenstanders (PSV) alsmede wensen vanuit de betrokken clubs en lokale driehoeken met betrekking tot de openbare orde. Ook is er – door op woensdag te spelen – sprake van maximale rust tussen de competitiewedstrijden en het bekerduel ten behoeve van de sportieve belangen van beide clubs.

Reactie plaatsen