KNVB Bekerfinale AZ- PSV Onder Leiding Van Scheidsrechter Björn Kuipers
30 april 2013 
in Nieuws

KNVB Bekerfinale AZ- PSV Onder Leiding Van Scheidsrechter Björn Kuipers

ROTTERDAM – Arbiter Björn Kuipers is aangesteld om de 95e editie van de KNVB bekerfinale te fluiten. Het slotstuk van het bekertoernooi tussen AZ en PSV wordt gespeeld op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) om 18:00 uur in Stadion Feijenoord te Rotterdam.
Kuipers wordt tijdens het treffen geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Ed Janssen zal in Rotterdam actief zijn als vierde man.

Eerste bekerfinale Kuipers

Dit seizoen heeft Björn Kuipers twee keer mogen aantreden in het toernooi om de KNVB beker. De wedstrijd tussen AZ en PSV is daarentegen de eerste bekerfinale in zijn carrière.

Björn Kuipers in een reactie: “Het is prachtig dat ik het seizoen heb mogen aftrappen met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal en nu ook de bekerfinale mag fluiten. De finale staat bekend als een sportieve maar vooral sfeervolle wedstrijd. Het is absoluut een eer om dat mee te mogen maken.”

Wedstrijden Champions League

Kuipers floot eerder deze maand een duel in de kwartfinale (FC Barcelona – Paris Saint-Germain) en de halve finale (Borussia Dortmund – Real Madrid) van de UEFA Champions League.

De 40-jarige arbiter is sinds 2009 ingedeeld in de Elitegroep op de internationale lijst voor scheidsrechters van UEFA en heeft inmiddels 64 internationale wedstrijden achter zijn naam staan.

Reactie plaatsen