KNVB: Bekerfinale Ook Komende Vier Jaar In De Kuip
06 maart 2013 
in Nieuws

KNVB: Bekerfinale Ook Komende Vier Jaar In De Kuip

ROTTERDAM – De KNVB en Stadion Feijenoord hebben dinsdag 5 maart 2013 de bekerfinales voor de komende 4 jaar vastgelegd in Rotterdam. Het nieuwe contract met Stadion Feijenoord loopt tot 1 januari 2017. Dit betekent dat de komende vier bekerfinales in de Rotterdamse Kuip afgewerkt zullen worden.

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal KNVB: “Vanaf 1989 spelen we de bekerfinale in Stadion Feijenoord; inmiddels is dit een heuse traditie geworden. Omdat de samenwerking met betrekking tot de finale naar volle tevredenheid verloopt, hebben we het contract met nogmaals 4 jaar verlengd. Het is prettig te merken dat het stadion en Rotterdam het slotstuk van het bekertoernooi graag willen blijven huisvesten. Voor de bond is en blijft het immers één van de belangrijkste evenementen van het jaar.”

Lange traditie

Jan van Merwijk, directeur van Stadion Feijenoord: “De Kuip en de KNVB bekerfinale hebben een lange geschiedenis met elkaar. We zijn verheugd met het feit dat deze traditie de komende jaren zal worden voortgezet. De Kuip heeft al de nodige fraaie affiches gehad in de bekerfinale en we hopen ook de komende jaren in de bijzonder sfeervolle ambiance van De Kuip weer een breed gezelschap aan finalisten te mogen ontvangen.”

38 bekerfinales

Tot op heden zijn er in totaal 38 bekerfinales in Stadion Feijenoord gespeeld, waarvan 37 sinds de invoering van het betaald voetbal in seizoen 1954/’55. De eerste bekerfinale in Stadion Feijenoord – tussen PSV en Haarlem – werd gespeeld op 24 juni 1950. De eerste finale onder de vlag van het betaald voetbal was Fortuna ’54 – Feyenoord op 16 juni 1957.

Sinds 1989 is het Rotterdamse stadion het vaste toneel van de KNVB bekerfinale. De voorbereidingen voor de eerste bekerfinale onder het nieuwe contract (AZ – PSV, op 9 mei 2013) zijn inmiddels gestart.

Reactie plaatsen