KNVB Bereidt Zich In Brazilië Voor Op WK 2014
09 mei 2014 
in Nieuws

KNVB Bereidt Zich In Brazilië Voor Op WK 2014

FLORIANAPOLIS – Een delegatie van de KNVB heeft op woensdag 19 en donderdag 20 februari 2014 officiële FIFA-workshops in het Braziliaanse Florianapolis bezocht. Op de agenda stonden onder andere veiligheid, transport, marketing, communicatie, kaartverkoop en voetbaltechnische zaken. Hieronder een samenvatting van enkele belangrijke zaken.

De delegatie van de KNVB bestond uit projectleider Gijs de Jong, bondscoach Louis van Gaal, teammanager Hans Jorritsma, verantwoordelijke voor veiligheidszaken Eugene Lebon, operationeel en logistiek verantwoordelijke Bart van Soest en delegatieleider Bert van Oostveen.

5000 Supporters

Ongeveer 5000 Nederlandse supporters zullen per groepswedstrijd het Nederlands elftal in het stadion aanmoedigen. Tijdens de workshops benadrukte de organisatie dat iedereen zich goed moet voorbereiden.

Vooralsnog staat FIFA geen instrumenten en grote vlaggen toe in de stadions. De KNVB spant zich er voor in om FIFA op andere gedachten te brengen, zodat de Nederlandse fans Oranje op de bekende uitbundige wijze kunnen ondersteunen.

Site visits

Na de workshops brengt een deel van het projectteam een bezoek aan de speelsteden Salvador, Porto Alegre en Paulo. Ook bezoeken zij mogelijke vervolglocaties in Fortaleza en Belo Horizonte. Deze site visits zijn sinds 2004 vast onderdeel van de voorbereiding op eindtoernooien.

De Nederlandse ambassadeur in Brazilië vergezelt het WK-projectteam van de KNVB. Evenals supportersclub Ons Oranje, de Supportersclub Oranje en een afvaardiging van de Nederlandse politie. Het doel van deze bezoeken is om de lokale autoriteiten en lokale organisatie te ontmoeten en om voor de Oranjefans de Oranjepleinen en de Oranjeparade te organiseren.

Reactie plaatsen