Drama Buitenboys B3 – Nieuw Sloten B1: KNVB Bezoekt SC Buitenboys Na Dood Grensrechter Richard Nieuwenhuizen
04 december 2012 
in Nieuws

Drama Buitenboys B3 – Nieuw Sloten B1: KNVB Bezoekt SC Buitenboys Na Dood Grensrechter Richard Nieuwenhuizen

ALMERE – Een delegatie van de KNVB heeft dinsdagochtend het bestuur van de Almeerse club SC Buitenboys bezocht. De voetbalbond heeft steun betuigd aan de club en nabestaanden, hulp en ondersteuning aangeboden en met de club voorstellen besproken, om aandacht te schenken aan het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Namens de bond waren onder anderen voorzitter Bernard Fransen en directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars aanwezig.

Nieuwenhuizen overleed maandag na molestatie door een aantal jeugdspelers van Nieuw Sloten B1. De KNVB is diep geschokt door de gebeurtenissen en wil graag op gepaste wijze aandacht aan deze vreselijke situatie schenken.

Persconferentie KNVB

De voetbalbond vindt het van het grootste belang dat de club en de familie van het slachtoffer hun stem hebben in de opvolging. Na het gesprek met de club gaf de KNVB dinsdagmiddag een persconferentie. Daarin reageerden Bernard Fransen en Anton Binnenmars op het overlijden van Nieuwenhuizen en de daarmee gepaard gaande algehele afgelasting van het amateurvoetbal van komend weekend.

“De KNVB is diep geschokt”, aldus Fransen. “We zijn vanmiddag bij voetbalvereniging Buitenboys geweest. Die bijeenkomst en de gesprekken met het bestuur waren indrukwekkend. Niet alleen de bond, maar iedereen die het voetbal een warm hart toedraagt houdt hier littekens aan over. Onze eerste steun gaat nu uit naar de nabestaanden, die wij heel veel sterkte toewensen.”

‘Problematiek ongrijpbaar’

“Deze problematiek is tot op zekere hoogte ongrijpbaar voor de KNVB”, vervolgde hij. “Wellicht moeten we ons beleid aanscherpen. We doen het blijkbaar nog niet goed, maar kunnen het niet alleen. We hebben daar de hulp van de clubs keihard bij nodig.”

Reactie plaatsen