KNVB En Nike Onthullen Nieuw Uittenue Nederlands Elftal
19 maart 2015 
in Nieuws

KNVB En Nike Onthullen Nieuw Uittenue Nederlands Elftal

ZEIST – KNVB en kledingsponsor Nike hebben donderdag 19 maart 2015 het nieuwe uittenue van het Nederlands elftal gepresenteerd. Het nieuwe uittenue combineert de nationale kleuren oranje en wit met een uniek grafisch ontwerp dat staat voor de snelheid en aanvallende manier van spelen van Oranje. Op de borst pronkt de iconische oranje leeuw, die de Nederlandse waarden eenvoud, eer en eenheid symboliseert.

Het witte uitshirt is een weerglans van het klassieke oranje thuistenue van het Nederlands elftal. De Nederlandse grafisch ontwerper en typograaf Wim Crouwel ontwierp een speciaal lettertype voor de namen en rugnummers waardoor het tenue memoreert aan het succesvolle Oranje uit de jaren zeventig.

Klassieke uitstraling

De nette, traditionele V-kraag met de Nederlandse kroon in de nek geven het shirt een klassieke uitstraling. De Nike dry-fit technology, met geavanceerde ventilatiegaten aan de zijkant van het shirt, zorgt ervoor dat spelers onder alle omstandigheden presteren.

Door het grafisch ontwerp springen de broeken het meest in het oog. De lichte, witte strepen op de oranje broeken accentueren het gevoel van beweging en snelheid. De witte sokken met oranje Nike-swoosh completeren het nieuwe tenue.

Hiddink tevreden

Bondscoach Guus Hiddink is tevreden over het nieuwe uittenue: “Het is een mooi en klassiek tenue, dat met de nostalgische leeuw op de borst herinnert aan het uitshirt van Oranje in 1974. Uitkomen voor het Nederlands elftal is een eer en met deze nieuwe tenues zullen de spelers met nog meer trots Nederland op het veld vertegenwoordigen.”

Gregory van der Wiel

Oranje-international Gregory van der Wiel was betrokken bij de productie van het nieuwe shirt: “Dit is een heel mooi tenue, fris maar klassiek, en het symboliseert de Nederlandse kracht. Als ik het aantrek voel ik me geïnspireerd om goed te spelen voor mijn land, het team en de fans.”

Het Nederlands elftal speelt voor het eerst in het nieuwe uittenue op dinsdag 31 maart in de wedstrijd tegen Spanje in de Amsterdam ArenA. Het tenue en de bijbehorende kledinglijn zijn vanaf zaterdag 21 maart verkrijgbaar in de Nike store.

KNVB en Nike

Het partnership tussen Nike en de KNVB loopt vanaf 1996 en is het langste lopende sponsorcontract van de KNVB. Nike is niet alleen kledingsponsor van Oranje en de overige nationale (jeugd)teams, het grootste sportmerk ter wereld ondersteunt ook op de achtergrond onder meer het vrouwenvoetbal, de KNVB Voetbaldagen, straatvoetbal en de jeugdcompetities.

Reactie plaatsen