KNVB Maakt Programma Jupiler League Seizoen 2013/2014 Bekend
29 juni 2013 
in Nieuws

KNVB Maakt Programma Jupiler League Seizoen 2013/2014 Bekend

ZEIST – Het definitieve competitieprogramma voor de Jupiler League seizoen 2013/2014 is gereed. Met ingang van komend seizoen is er sprake van een pilot waarin de beloften van Ajax, FC Twente en PSV alsmede amateurvereniging Achilles ’29 toetreden tot de Jupiler League.

Het programma heeft iets langer op zich laten wachten; vanwege de pilot was de puzzel complexer dan gebruikelijk. Klik voor het volledige competitieprogramma Jupiler League seizoen 2013/2014.

Openbare orde en veiligheid

In dit schema is, naast sportief technische uitgangspunten, maximaal rekening gehouden met vraagstukken die betrekking hebben op openbare orde en veiligheid. De KNVB waardeert de medewerking en inzet van alle betrokken partijen.

Kweekvijver van talent

Het doel van de pilot is te komen tot een aantrekkelijke en gezonde competitie waarbij sportieve uitgangspunten voorop staan.

De Jupiler League wordt gezien als een kweekvijver van talent. Dit uitgangspunt wordt met name door de intreding van de beloftenteams onderstreept. Spelers van beloftenelftallen krijgen de kans onder meer weerstand te spelen en zich hiermee verder te ontwikkelen.

Doorstroming Topklasse – Jupiler League

Ook streeft de bond zoals bekend naar een natuurlijke doorstroming tussen de Topklasse en de Jupiler League. De toevoeging van amateurvereniging Achilles ’29 aan de competitie is een eerste stap in deze richting.

De ervaring die opgedaan wordt tijdens de pilot periode, wordt meegenomen bij de totstandkoming van de definitieve promotie/degradatie regeling die vanaf seizoen 2015/2016 van kracht zal zijn.

Reactie plaatsen