KNVB Ontvangt UEFA Hattrick Award Voor Actieplan Homoacceptatie In Het Voetbal
14 januari 2014 
in Nieuws

KNVB Ontvangt UEFA Hattrick Award Voor Actieplan Homoacceptatie In Het Voetbal

ZEIST – Tijdens de bondsvergadering van maandagavond 16 december 2013 kreeg bondsvoorzitter Michael van Praag de UEFA Hattrick Award op officiële wijze overhandigd door Allan Hansen, voorzitter van zowel de UEFA Hattrick Committee als van de Deense voetbalbond.

Eerder dit jaar werd bekend dat de UEFA Executive Committee het KNVB-actieplan ‘Voetbal voor iedereen’ heeft uitgeroepen tot ‘Best Social Project’ van 2012. Het actieplan ter bevordering van homoacceptatie in het Nederlandse voetbal werd op 11 oktober 2012 door de KNVB gepresenteerd.

Actiepunten

In oktober 2012 heeft de KNVB in samenwerking met een aantal ‘roze’ partners een elftal actiepunten benoemd ter bevordering van homoacceptatie in het Nederlandse voetbal. De actiepunten variëren van het verwerken van het thema in het reeds bestaande opleidings- en voorlichtingsmateriaal tot het verzorgen van workshops en het aanstellen en ondersteunen van vertrouwenspersonen in de verschillende KNVB-districten.

De UEFA Executive Committee (EXCO) heeft het actieplan uitgeroepen tot ‘Best Social Project’ van de aangesloten voetbalbonden en beloond met een zogeheten UEFA Hattrick Award.

‘Best practices’

De UEFA Hattrick awards zijn onderdeel van het bredere Hattrick programma van de Europese voetbalbond. Het programma is erop gericht Europese voetbalbonden te ondersteunen bij het verder ontwikkelen van de sport en het onder de aandacht brengen van zogeheten ‘best practices’.

De UEFA Hattrick awards kennen vijf categorieën: best investment project, best grassroots project, best social project, best special project en best women’s football development project.

Reactie plaatsen