KNVB Presenteert Actieplan ‘Tegen Geweld, Voor Sportiviteit’ Voor Respect Op Voetbalvelden
25 maart 2013 
in Nieuws

KNVB Presenteert Actieplan ‘Tegen Geweld, Voor Sportiviteit’ Voor Respect Op Voetbalvelden

ZEIST – De KNVB heeft woensdagmorgen 20 maart 2013 het actieplan ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’ gepresenteerd. Dit is een voetbalbreed actieplan ter bevordering van respect op en rond de voetbalvelden.

Al langere tijd werkt de KNVB aan programma’s en activiteiten met als doel sportiviteit en respect op en rond de velden te bevorderen. Door de tragische gebeurtenis van december 2012, waarbij grensrechter Richard Nieuwenhuijzen om het leven kwam, werd één ding kraakhelder voor de voetbalbond: er moet méér gebeuren.

Het actieplan ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’ beschrijft een set aan nieuwe maatregelen, evenals de intensivering van een aantal bestaande activiteiten. Het doel van het plan is geweld tegengaan en sportiviteit op en rond de voetbalvelden bevorderen.

Meedenken en voorbeelden

Het actieplan is tot stand gekomen mede dankzij de vele reacties van leden, de goede voorbeelden van verenigingen en het meedenken van diverse belangenorganisaties. Het merendeel van de in dit plan beschreven acties maakt onderdeel uit van het landelijke actieplan van het ministerie van VWS Naar een veiliger sportklimaat.

In bovenstaand YouTube-filmpje licht KNVB-directeur amateurvoetbal Anton Binnenmars het actieplan toe.

Reactie plaatsen