KNVB Verontrust Over Doden Door Slechte Werkomstandigheden WK 2022 In Qatar
10 mei 2014 
in Nieuws

KNVB Verontrust Over Doden Door Slechte Werkomstandigheden WK 2022 In Qatar

ZEIST – Via verschillende kanalen hebben voetballiefhebbers de KNVB laten weten verontrust te zijn over de mensenrechten van arbeiders in Qatar die werken aan de infrastructuur voor WK 2022. De KNVB volgt de voorbereidingen op WK 2022 op de voet en deelt die verontrusting. Dat berichtte de voetbalbond op zondag 23 februari 2014 op haar eigen site.

De voetbalbond vindt dat mensenrechten in elk land gewaarborgd moeten zijn en vindt het verschrikkelijk als mensen waar ook ter wereld overlijden als gevolg van slechte werkomstandigheden.

FIFA vraagt om opheldering

FIFA is samen met het organiserende land verantwoordelijk voor de organisatie van WK 2022. De wereldvoetbalbond heeft Qatar in een eerder stadium om opheldering gevraagd. Het stemt de KNVB tevreden dat Qatar onlangs samen met de Internationale Arbeidsorganisatie actie heeft ondernomen door een handvest voor werknemers op te stellen. In het handvest is onder andere aandacht voor veiligheid en gezondheid.

De KNVB had tot eind februari echter geen formele terugkoppeling ontvangen van FIFA. De voetbalbond wacht deze terugkoppeling af voordat ze inhoudelijke conclusies trekt.

Reactie plaatsen