KNVB Wil Vier Wedstrijden EK 2020 Naar Nederland Halen
13 januari 2014 
in Nieuws

KNVB Wil Vier Wedstrijden EK 2020 Naar Nederland Halen

ZEIST – De KNVB wil een aantal wedstrijden van het EK 2020 naar Nederland halen. Dat heeft de bond maandag 16 december 2013 besloten tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal (AVBV) in Zeist.

Op de voorgaande AVBV (d.d. 4 juni 2013) heeft de KNVB bekend gemaakt zich kandidaat te stellen voor de organisatie van het EK 2020. De bond heeft de kandidaatstelling inmiddels officieel gemeld bij de Europese voetbalbond UEFA.

Dertien speellanden

De wedstrijden van het EK 2020 worden in dertien verschillende landen gespeeld. In september heeft de KNVB bij de UEFA zijn interesse kenbaar gemaakt in het uitbrengen van een bid voor een wedstrijdpakket van het EK 2020 in Amsterdam.

De voetbalbond is een projectgroep gestart en gaat de komende maanden samen met vertegenwoordigers van de Amsterdam ArenA, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de stad Amsterdam en Luchthaven Schiphol de mogelijkheden onderzoeken definitief mee te dingen naar de organisatie van een deel van de wedstrijden.

Drie groepswedstrijden en een achtste finale

Mocht Nederland daadwerkelijk een bid indienen, dan is dat voor een pakket met drie wedstrijden in de groepsfase van het toernooi en een achtste finale. Mocht Amsterdam een van de speelsteden worden en het Nederlands elftal zich plaatsen voor EK2020, dan speelt Oranje in ieder geval twee groepswedstrijden in Nederland.

Een definitief bid moet uiterlijk op 25 april 2014 worden ingediend bij UEFA.

Reactie plaatsen