KNVB Wil Wedstrijden EK 2020 In Amsterdam Organiseren
11 september 2013 
in Nieuws

KNVB Wil Wedstrijden EK 2020 In Amsterdam Organiseren

ZEIST – De KNVB heeft bij de Europese voetbalbond UEFA zijn interesse kenbaar gemaakt in het uitbrengen van een bid voor het EK van 2020. De KNVB zal in de komende maanden samen met de stad Amsterdam en de Amsterdam ArenA onderzoeken of het mogelijk is om definitief mee te dingen naar de organisatie van een aantal wedstrijden.

Het EK 2020 zal in dertien verschillende landen worden gehouden. Geïnteresseerde kandidaten hebben tot en met donderdag 12 september 2013 de tijd om bij de UEFA de interesse kenbaar te maken. Een definitief bid moet vervolgens uiterlijk op 25 april 2014 worden ingediend bij de UEFA.

De KNVB heeft eerder al aangegeven met Amsterdam en Rotterdam te zullen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om zich kandidaat te stellen. Aangezien de mogelijke uitbreiding of vernieuwing van Stadion Feijenoord (‘De Kuip’) vooralsnog van de baan is, is Amsterdam de enige overgebleven kandidaat.

Omdat nog niet alle voorwaarden voor deelname geheel duidelijk zijn, houden bond, stad en stadion nog een slag om de arm voor wat betreft het uitbrengen van een definitief bid.

Reactie plaatsen