Koelste Team Van Nederland (TSV Longa 7) Bij Interland Turkije - Nederland
02 november 2013 
in Nieuws

Koelste Team Van Nederland (TSV Longa 7) Bij Interland Turkije - Nederland

ISTANBOEL – TSV Longa 7 (nu TSV Longa 6) uit Tilburg is in mei van dit jaar uitgeroepen tot Koelste Team van Nederland. Het Koelste Team is een initiatief van KNVB en Lipton Ice Tea om het belang van sportiviteit en respect op het voetbalveld te onderstrepen. De hoofdprijs was het bijwonen van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije en daardoor verbleef TSV Longa 7 enkele dagen met het Nederlands elftal in Turkije.

Ambassadeur van de campagne Ronald de Boer was net als bij de prijsuitreiking ook hier aanwezig om het team een kijkje achter de schermen te geven bij de laatste training van het Nederlands elftal. Daarnaast gaf hij hen een voetbalclinic op de beroemde grasmatten van de trainingsaccommodatie van Galatasaray, de club van Wesley Sneijder. Hoogtepunt van de reis was uiteraard het bijwonen van de wedstrijd zelf (0-2).

Verdiend met respectvol gedrag

De spelers van TSV Longa hebben deze reis verdiend door hun respectvolle gedrag tijdens het afgelopen seizoen. Robbert-Jan van IJzzeldoorn vertelt: “Tijdens het afgelopen seizoen kwamen we er in veel wedstrijden achter dat bij ons snel irritaties in het veld waren naar elkaar, de tegenstanders en de scheidsrechter. Het incident met grensrechter Richard Nieuwenhuizen heeft ons aan het denken gezet.”

“We hebben een duidelijke leider aangewezen waar iedereen zich naar moet schikken, binnen en buiten het veld. Sindsdien hebben we eigenlijk geen problemen meer gehad. We voetballen omdat we het leuk vinden, en dat moeten we zo houden.”

Tot de orde roepen

“De KNVB is erg trots op TSV Longa 7 als Koelste Team van Nederland. Dit laat namelijk zien dat er veel goede praktijkvoorbeelden zijn van teams waarbij sportiviteit op het veld wezenlijk onderdeel van het spel is. Ingegeven door een aanvoerder die de rust bewaakt en het team tot de orde roept wanneer nodig. Hopelijk nemen meer teams dit over van TSV Longa 7”, aldus KNVB voorzitter Michael van Praag.

Belonen van ‘koel’ gedrag

Het Koelste Team is een initiatief van de KNVB en Lipton Ice Tea. “Voetbal is van ons allemaal. Samen met de KNVB willen we ons graag richten op de positieve voorbeelden in het voetbal. Daarom zetten wij met Lipton Ice Tea in op het belonen van ‘koel’ gedrag: hou je hoofd koel en los sportieve strijd ook op een sportieve manier op. De mannen van TSV Longa 7 hebben laten zien dat je met kleine aanpassingen het voetbal leuker kan maken, hopelijk volgen meer teams dit voorbeeld”, aldus Bert Naber, brandmanager Lipton Ice Tea.

Over Koelste Team Competitie

De Koelste Team Competitie is een initiatief van de KNVB in samenwerking met Lipton Ice Tea. Als onderdeel van het KNVB-programma Sportiviteit & Respect is op zoek gegaan naar het ‘Koelste Team’ binnen het amateurvoetbal. Via de KNVB-Facebookpagina werden teams opgeroepen om deel te nemen en hun motivatie in te sturen. Centrale vraag bij deze competitie was: hoe houden jullie binnen en buiten het veld het hoofd koel? Juryleden Giovanni van Bronckhorst en Ronald de Boer hebben TSV Longa 7 tot winnaar uitgeroepen.

Reactie plaatsen