Maarten Stekelenburg Nieuwe Coach Van Oranje Onder -17
29 juni 2013 
in Nieuws

Maarten Stekelenburg Nieuwe Coach Van Oranje Onder -17

ZEIST – Maarten Stekelenburg (40) treedt per 1 juli als Coach jeugdvoetbal in dienst bij de KNVB. Stekelenburg wordt verantwoordelijk voor het Nederlands elftal onder 17 jaar en gaat tevens aan de slag als docent voor de KNVB Academie.

Hij volgt hiermee Albert Stuivenberg op als coach van Oranje onder 17, die vanaf 1 juli actief is als trainer/coach van Jong Oranje.

Assisteren

Naast zijn activiteiten voor het Nederlands elftal onder 17 jaar zal Stekelenburg assisteren bij de andere vertegenwoordigende elftallen van de KNVB.

Aanvullend gaat hij zich concentreren op het coördineren van de scoutingactiviteiten van jeugdteams van betaaldvoetbalorganisaties en het ontwikkelen van materiaal ten behoeve van talentontwikkeling en talentherkenning.

Ook neemt Stekelenburg dit jaar deel aan de cursus Coach Betaald Voetbal.

Oud-trainer bij jeugd Ajax

Maarten Stekelenburg is geen onbekende binnen het profvoetbal. Hij was tussen 1999 en 2009 actief als trainer/coach van diverse (jeugd)elftallen van Ajax, waaronder het jeugdelftal Onder 17.

Vervolgens vertrok hij van 2009 tot 2012 naar Ajax Cape Town in Zuid-Afrika, waar hij als Hoofd Opleidingen en later als trainer van het eerste elftal actief was.

Het afgelopen seizoen was Stekelenburg een aantal wedstrijden als trainer aangesteld bij de Amsterdamse zondag Topklasser AFC.

Robert Duis
Door

Robert Duis

op 01 Jul 2013

Let op: De zinsnede over Stekelenburg en de Topklasser AFC klopt niet. De heer Maarten Stekelenburg was de oefenmeester van de AFC aangesteld per komend seizoen maar heeft door speciale omstandigheden zijn werk al iets eerder aangevangen. Ergo: De KNVB heeft deze oefenmeester van de ene op de andere dag "overgenomen" , iets waar de KNVB en de heer Stekelenburg heel blij mee zijn, maar de AFC in het geheel NIET. Gaat deze daad / zaak nog een "staartje" krijgen?

Reactie plaatsen