Mark Van Bommel Assistent-Coach Oranje Onder 17
25 januari 2014 
in Nieuws

Mark Van Bommel Assistent-Coach Oranje Onder 17

ZEIST – Mark van Bommel is toegevoegd aan de technische staf van het Nederlands Elftal onder 17 jaar. Van Bommel (36) gaat per direct als assistent van trainer-coach Maarten Stekelenburg aan de slag. Dat maakte de KNVB op dinsdag 7 januari 2014 bekend.

De 79-voudige international gaat zijn activiteiten als assistent-trainer voor het Nederlands elftal onder 17 jaar combineren met de trainersopleiding van de KNVB. Van Bommel heeft al het UEFA B-diploma. Hij gaat de komende periode de trainerscursus UEFA A/TC1 doorlopen. In het kader van de cursus zal hij ook stage lopen bij de B1 van PSV.

‘Ervaring benutten’

Jelle Goes, technisch manager van de KNVB: “Het is fantastisch dat we Mark kunnen toevoegen aan de technische staf van Oranje onder 17. Mark heeft als voetballer zowel nationaal als internationaal op het hoogste niveau gespeeld. De KNVB kan zijn ervaring benutten bij de ontwikkeling van voetballers van deze leeftijdscategorie.”

“Daarnaast staat Mark aan het begin van zijn trainerscarrière en dit is voor hem dan ook een goede mogelijkheid om als beginnend trainer ervaring op te doen.”

Overzicht carrière

Van Bommel debuteerde in 1993 in het betaald voetbal bij Fortuna Sittard. In 1999 maakte hij de overstap naar PSV waar hij in zes seizoenen viermaal landskampioen werd en eenmaal de KNVB beker won. In 2005 vervolgde hij zijn loopbaan bij FC Barcelona, waarmee hij onder andere de landstitel en de Champions League won.

Van Bommel kwam vervolgens nog uit voor Bayern München (tweemaal landskampioen, tweemaal DFB Pokal) en AC Milan (eenmaal landskampioen) en keerde in 2012 terug bij PSV waar hij zijn voetbalcarrière afsloot.

Op 7 oktober 2000 debuteerde hij voor het Nederlands Elftal in de wedstrijd tegen Cyprus. De voormalig aanvoerder speelde vervolgens 79 interlands voor Oranje en nam deel aan drie eindtoernooien (WK 2006, WK 2010 en EK 2012).

Oranje onder 17

Oranje onder 17 bevindt zich in de kwalificatiereeks voor het EK onder 17 in Malta. Van 20 tot en met 25 maart wordt er in Nederland een Eliteronde gespeeld waarin Oranje onder 17 het in de poule opneemt tegen leeftijdsgenoten van Frankrijk, Oostenrijk en Zweden. De groepswinnaar van de Eliteronde plaatst zich voor het EK onder 17, dat tussen 9 en 21 mei in Malta plaatsvindt.

Reactie plaatsen