Na Massale Vechtpartij: Voetballers Haaglandia en Alphense Boys Drie Tot Acht Wedstrijden Geschorst
24 augustus 2013 
in Nieuws

Na Massale Vechtpartij: Voetballers Haaglandia en Alphense Boys Drie Tot Acht Wedstrijden Geschorst

ZEIST – De tuchtcommissie van de KNVB heeft dinsdag 23 juli 2013 uitspraak gedaan in de zaken tegen de leden van Alphense Boys en Haaglandia/Winston. Twee leden van Haaglandia/Winston ontvingen een individuele straf: een uitsluiting van drie wedstrijden en een van acht wedstrijden.

Aan de zijde van Alphense Boys ontvingen drie leden een individuele straf: een uitsluiting van vier wedstrijden, van vijf wedstrijden en een van zes wedstrijden. De leden van beide verenigingen hebben zes werkdagen om tegen de uitspraak van de tuchtcommissie beroep aan te tekenen.

Massale vechtpartij

Aanleiding voor de zaken tegen de leden van beide verenigingen was de collectieve vechtpartij na afloop van het nacompetitieduel tussen Alphense Boys en Haaglandia/Winston van zondag 2 juni jongstleden. Beide verenigingen werden al eerder door de tuchtcommissie hiervoor bestraft.

De tuchtcommissie plaatste Alphense Boys met ingang van komend seizoen terug van de hoofdklasse naar de eerste klasse, legde de vereniging een boete op van €200,- en bepaalde dat Alphense Boys bij de eerstvolgende drie bindende thuiswedstrijden geen publiek mag toelaten. Haaglandia/Winston werd bestraft met een geldboete van €200,-.

Reactie plaatsen