Michael Van Praag Herkozen In Bestuur UEFA
25 mei 2013 
in Nieuws

Michael Van Praag Herkozen In Bestuur UEFA

LONDEN – KNVB-voorzitter Michael van Praag is vrijdag 24 mei 2013 tijdens het UEFA-congres in Londen herkozen als UEFA-bestuurder. Van Praag laat weten erg blij te zijn met zijn herverkiezing.

“Ik ben geweldig blij dat ik mijn werk bij UEFA nog vier jaar mag voortzetten. De afgelopen periode heb ik van dichtbij meegemaakt dat voor veranderingen in het internationale voetbal soms een lange adem nodig is. We hebben veel bereikt. Zo zijn de eisen voor Financial Fair Play enorm aangescherpt en worden clubs beter gecontroleerd.”

Sportiviteit, respect en racisme

“Ook zijn er stappen gemaakt als het gaat om sportiviteit en respect en het bestrijden van racisme, een verschijnsel dat helaas in veel landen nog vaak voorkomt. Verder is het optimaliseren van onze internationale competities, de Champions League en de Europa League, een belangrijk speerpunt voor mij. Net als de centrale marketing van de kwalificatiewedstrijden voor het EK.”

“Maar ik heb meer ambities. Ik zou ook graag zien dat de strijd tegen matchfixing in samenwerking met de verschillende overheidspartijen internationaal nog beter wordt opgepakt. Daarnaast wil ik de goede bewegingen bewaken en voortzetten,” aldus Van Praag.

‘Dicht bij het vuur’

Ook het hoofd van de KNVB-delegatie op het congres, secretaris-generaal Bert van Oostveen, is content met de herverkiezing: “Het is voor een relatief klein voetballand als Nederland bijzonder waardevol om iemand zo dicht bij het vuur te hebben. Op die manier blijf je toch beter op de hoogte van de ontwikkelingen en onze mogelijkheden. We kunnen onze standpunten direct aan een bestuurder toelichten. Dat is heel prettig.”

Reactie plaatsen